Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Σφιόντεκ παρέμεινε στο θρόνο της (vid)

Back to back πρωταθλήτρια στο Παρίσι στέφθηκε η Ίγκα Σφιόντεκ, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της εξαιρετικής και μαχητικής Καρολίνα Μούχοβα στον μεγάλο τελικό, και να επικρατήσει με 6-2, 5-7, 6-4, σε 2 ώρες και 47 λεπτά αγώνα.

Όπως αναφέρει το tennis24, η 22χρονη Πολωνή έφτασε στις τέσσερις κατακτήσεις Grand Slam διοργανώσεων, οι τρεις από τις οποίες είναι εδώ στην Γαλλική πρωτεύουσα, ενώ εξασφάλισε και την παραμονή της στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, κρατώντας την Αρίνα Σαμπαλένκα στο Νο2, με τη διαφορά τους κοντά στους χίλιους βαθμούς.

Παράλληλα, αυτός είναι και 3ος φετινός τίτλος για την Σφιόντεκ, αλλά και 14ος συνολικά στην καριέρα της, ενώ για τη φιναλίστ Μούχοβα ήταν ο 3ος τελικός στην καριέρα της, και πρώτος φυσικά σε ένα Major, φτάνοντας πραγματικά πολύ κοντά σε μία ονειρική ανατροπή.

Θα ανέβει στο No16 του κόσμου την ερχόμενη Δευτέρα, πιάνοντας νέο career high (το προηγούμενο ήταν το No19), ενώ αν κατακτούσε τον τίτλο στην Πόλη του Φωτός θα άγγιζε το Top-10.

Αναφορικά με το παιχνίδι, η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε το ματς με έναν άσο, 19 winners και 27 αβίαστα λάθη, ενώ υπέπεσε και τρεις φορές σε διπλό λάθος. Αντίθετα, η Μούχοβα τέλειωσε την αναμέτρηση με 6 άσους, 30 winners, αλλά τις κόστισαν τα 38 αβίαστα λάθη και τα επίσης τρία διπλά λάθη.

Στο 1ο set, η Πολωνή ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον τελικό με 3/3 κερδισμένα games, και το πρώτο της break στο ενδιάμεσο, κράτησε τη διαφορά ως έχει μέχρι το 7ο game (5-2), και έκλεισε ιδανικά το πρώτο μέρος με νέο break, αφήνοντας στο μηδέν τη Μούχοβα που είχε μπει πολύ νωθρά (6-2).

Στο 2ο μέρος, και πάλι η Σφιόντεκ είχε τον πρώτο λόγω εξ’ αρχής, με το ίδιο ξεκίνημα όπως και στο προγενέστερο set (3-0), αλλά η Τσέχα αυτή τη φορά έβγαλε άμεση αντίδραση και με παρόμοιο σερί ισοφάρισε, σβήνοντας και στο ενδιάμεσο το πρώτο break (3-3).

Αμφότερες υπερασπίστηκαν το service τους στη συνέχεια (4-4), έκαναν ξανά break η μία στην άλλη (5-5), και η Μούχοβα αποσόβησε τον κίνδυνο ενός tie-break, κάνοντας και τρίτο break στο 11ο game, για να στείλε το ματς στο decider με ένα μεγάλο hold (7-5).

Στο 3ο και τελευταίο set, με το μομέντουμ δικό της η Μούχοβα μπήκε με στόχο την πλήρη ανατροπή σκηνικού, κάνοντας ένα ακόμα break, ενώ συνέχισε να κυριαρχεί πραγματοποιώντας love service game αμέσως μετά (2-0).

Βρήκε ξανά πατήματα η κάτοχος του τίτλου και προσπέρασε με δικό της σερί, σβήνοντας το break της αντίπαλής της (3-2), κράτησε την ισχνή της απόσταση με πολύ δυσκολία, αφού χρειάστηκε να απαντήσει και σε νέο break (5-4), και στο φινάλε ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της με νέα “παραβίαση” στο service της Μούχοβα, για να ξεσπάσει σε λυτρωτικούς πανηγυρισμούς (6-4).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected