Super League 1

Πρωταθλητής Ελλάδας U17 ο Ολυμπιακός, στο ματς της δεκαετίας! (photos+vid)

O Oλυμπιακός επικράτησε 5-4 του ΠΑΟΚ στον τελικό του πρωταθλήματος της Super League Κ17, σε μια αναμέτρηση που θα μνημονεύεται για χρόνια.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προηγήθηκε 2-0, ωστόσο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί οι παίκτες των «ερυθρόλευκων» κατάφεραν να πετύχουν άλλα τρία τέρματα, με τους «ασπρόμαυρους» από τη πλευρά τους να σημειώνουν δυο, με το τελικό 5-4 να δίνει το τρόπαιο στον Ολυμπιακό.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός απείλησε για πρώτη φορά στο τέταρτο λεπτό με τον Κωστούλα, ο οποίος έκανε καταπληκτική ενέργεια από την αριστερή πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως το σουτ που δοκίμασε κόντραρε και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Στο έκτο λεπτό, η ομάδα του Πειραιά προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς τραυματίστηκε ο αρχηγός του, ο Μουζακίτης, που έφυγε με δάκρυα στα μάτια.

Οι ερυθρόλευκοι, απείλησαν για δεύτερη φορά στο έβδομο λεπτό. Οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έκαναν το λάθος και ο Δαρβίρας σούταρε με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μαζεύει την μπάλα.

Στο 21′, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο ματς. Οι παίκτες του «δικέφαλου» άλλαξαν ωραία την μπάλα η οποία έφτασε στον Καλαϊτσίδη που έπιασε το σουτ με τον πορτιέρε του Ολυμπιακού να μαζεύει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησε για ακόμη μια φορά στο 31ο λεπτό. Ο Χατζίδης από την δξιά πλευρά έκανε επικίνδυνο γύρισμα με τον Κουράκλη να πέφτει και να μαζεύει πριν γίνουν δύσκολα τα πράγματα για την εστία του.

Στο 37 μετά από φάση διαρκείας, ο Δαρβίρας κέρδισε στην δεξιά πλευρά, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ντούνγκα στο 44 έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα και μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, με το σουτ του να σταματά ο Κουράκλης.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ντούνγκα έκανε σπουδαία ενέργεια από την αριστερή πλευρά, γύρισε στον Κεσίδη αυτός πλάσαρε η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κουράκλη και ο επόπτης έδειξε πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Οι τυπικά γηπεδούχοι πάντως, διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα δεν είχε περάσει την γραμμή.

Στην πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έφτασε στην επίτευξη ενός ακόμη γκολ. Ο Κεσίδης εκτέλεσε το κόρνερ ο Καλαϊτσίδης πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το 2-0!

Στο 54, ο Πνευμονίδης έκανε σπουδαία κούρσα από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ όμως στη σέντρα που επιχείρησε ο Κατσαρός μάζεψε την μπάλα.

Στο 61 ο Ολυμπιακός μείωσε και διατήρησε τις ελπίδες του ζωντανές να διεκδικήσει κάτι από τον τελικό!

Στην εκτέλεση φάουλ του Πνευμονίδη, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για να κάνει το 2-1! Αυτό ήταν το 100ο γκολ της ομάδας του Ολυμπιακού!

Στο 68 ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-2! Ο Σούφκα έκανε την σέντρα ο Πνευμονίδης πήρε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έσωσε την ομάδα του!

Στο 76, ο Χατσίδης έκανε ωραίο συρτό σουτ, με τον Κουράκλη να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.

Στο 81΄ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε! Ο Λίγδας με υπέροχη εκτέλεση φάουλ, νίκησε τον Κατσαρό για να κάνει το 2-2!

Ο Χρήστος Λίγδας, στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στην παράταση, νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για να κάνει την ολική ανατροπή για την ομάδα του! Ο Λίγδας έκανε το 3-2 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ!

Ο ΠΑΟΚ ωστόσο πίεσε και έφερε το ματς στα ίσα! Στο 103, μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Τσομπάνης πήρε εξαιρετική κεφαλιά η μπάλα πέρασε πάνω από τον Κουράκλη για να γίνει το 3-3!

Στο 105 ο Χατσίδης, έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 4-3 για τον ΠΑΟΚ, με το σουτ του, να καταλήγει άουτ.

Ο Σούφκας στο 106, στα τριάντα δευτερόλεπτα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, άνοιξε στον Πνευμονίδη, αυτός έκανε την σέντρα και ο Κωστούλας με εκπληκτικό γκολ νίκησε τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ για το 4-3!

Οι «ερυθρόλευκοι» τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν στην επίτευξη και πέμπτου γκολ! Μετά από φάση διαρκείας και εξαιρετική επέμβαση του Κατσαρού στο σουτ του Πνευμονίδη, ο Λιατσικούρας νίκησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ για το 5-3!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει με τον Τσομπάνη και να κάνει το 5-4!

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, βρήκε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή!

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Δημήτρης Μαυρογενίδης) : Κούρακλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος (46’ Πλειώνης), Μουζακίτης (9’ Φίλης), Τουφάκης (75’ Λίγδας), Λιατσικούρας (111’ Πλις), Κωστούλας, Δαρβίρας (53’ Σούφκα), Πνευμονίδης (111’ Καρκατσάλης).

ΠΑΟΚ (Πέτρος Τσιαπακίδης) : Κατσαρός, Κουπένος (79’ Αβράμπος), Πολυκράτης, Πανικίδης, Κεσίδης (71’ Τσομπάνης), Σνάουτσνερ, Καλαϊτσίδης, Κοσίδης, Παπαγεωργίου (91’ Σαπάνης), Ντούνγκα (88’ Μύθου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected