Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Φιέστα ανόδου με νίκη για τον Αιολικό! (vid)

Ο Αιολικός, στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της φετινής μαγικής χρονιάς, νίκησε 2-0 την Κοζάνη με γκολ που σημείωσαν στο δεύτερο ημίχρονο οι Άνθης και Δερμιτζάκης.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης ακολούθησε η φιέστα ανόδου στη Super Lesgue 2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς! Στο ημίχρονο βραβεύτηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της χρυσής εποχής που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην Β Εθνική και τα μέλη του σωματείου που συνέβαλαν τα μέγιστα για όλα όσα πέτυχε η ομάδα.

Η ομάδα της Κοζάνης, που έχει επίσης εξασφαλίσει την άνοδο στη SL2, αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της, με τους νεαρούς Δημήτρη Ναθαναηλίδη (τερματοφύλακας) και Παναγιώτη Κάτανα να βρίσκονται για πρώτη φορά στην αρχική σύνθεση κατά τη διάρκεια των μπαράζ.

Αμέσως μετά το ματς ο Αιολικός πραγματοποίησε τη φιέστα για την άνοδο στη Super League 2, με τους παίκτες να ανεβαίνουν στο ειδικό βάθρο που είχε στηθεί στο ταρτάν του στίβου, οι οποίοι και αποθεώθηκαν. Στο ημίχρονο του αγώνα, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Αιολικού που είχαν οδηγήσει την ομάδα στην πρώτη άνοδο στη Β Εθνική, το 1982, δέχτηκαν το θερμό χειροκρότημα από τους φίλους των “κυανολεύκων”.

To φιλμ

Μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο μέρος με τον Αιολικό να απειλεί ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 45+ με το σουτ του Μακρή που μπλόκαρε σταθερά ο αντίπαλος τερματοφύλακας και τον Ντινιωτάκη που βρέθηκε μόνος του σε καλή θέση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Είχαν προηγηθεί τα σουτ χωρίς καμία τύχη των Ποτουρίδη, Πλατέλλα και Κανελόπουλου, ενώ η Κοζάνη είχε φτάσει κοντά στο γκολ στο 21′ με τον Κανούλα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πιττάτζιη.

Στην επανάληψη οι ομάδες μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους ωστόσο μετά την διπλή αλλαγή στο 65′ των Δερμιτζάκη και Άνθη να παίρνουν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Με εκπληκτικό συνδυασμό “ένα-δύο” των δύο παικτών που είχαν περάσει ως αλλαγή, πήραν προβάδισμα με τον Άνθη ο οποίος μοίρασε αρχικά στον Δερμιτζάκη έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον δεύτερο να σερβίρει στον συμπαίκτη του που βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ναθαναηλίδη πλασάροντας ιδανικά για το 1-0. Στο 72′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάστου από πλάγια, ο Ποτουρίδης με σουτ-κεραυνό στη κίνηση δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, όπως και ο Πλατέλλας τέσσερα λεπτά αργότερα με την απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει τη φιλοξενούμενη ομάδα μέχρι το τέλος, σημειώνοντας το τελικό 2-0 στο 93′ με τον Δερμιτζάκη. Η Κοζάνη έκλεισε με ήττα τις φετινές της υποχρεώσεις, καθώς την τελευταία αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος έχει ρεπό.

Μοναδική στιγμή στο 90′ με την είσοδο του Γιώργου Πετσίτη στον αγωνιστικό χώρο για πρώτη φορά φέτος μετά τον τραυματισμό του, με τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων να τον υποδέχονται με χειροκροτήματα (Pasillo), κάτι που έκαναν και οι παίκτες της Κοζάνης στους ποδοσφαιριστές του Αιολικού πριν την έναρξη του αγώνα, κερδίζοντας και εκείνοι με τη σειρά τους το χειροκρότημα της εξέδρας.Μετά τη λήξη του αγώνα ούτε η βροχή δεν σταμάτησε τους ξέφρενους πανηγυρισμούς για την άνοδο στη SL2 μετά από 37 χρόνια, με όλη την ομάδα να ανεβαίνει πάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί ειδικά για τη σημερινή μέρα, σηκώνοντας ψηλά το κύπελλο του πρωταθλητή.

Συνθέσεις

Αιολικός (Δημήτρης Παπασπύρου) : Πιττατζιής, Μωραΐτης (56′ Δερμιτζάκης), Νάστος, Γκανσιέρ, Κανελλόπουλος, Στεφάνοβιτς, Αντωνίου (56′ Άνθης), Ποτουρίδης, Πλατέλλας(83’Αννιτσάκης), Ντινιωτάκης(90’Πετσίτης), Μακρής

Κοζάνη (Νίκος Μπαδήμας) : Ναθαναηλίδης, Τσώτσος, Μαραγκός, Πάτας (46′ Βοριαζίδης), Παπανικόπουλος, Μπακάλης, Παπαδόπουλος (65′ Λάμπογλου), Μπίντσης, Κατανάς, Αποστολίδης, Κανούλας

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αιολικός 7 4 1 2 10 8 2 13
2 Κοζάνη 8 4 0 4 8 8 0 12
3 Καμπανιακός 7 3 2 2 9 7 2 11
4 Τηλυκράτης 7 2 2 3 6 7 -1 8
5 Γιούχτας 7 1 3 3 6 9 -3 6

*με στοιχεία από το Sportlesvos

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected