Αθλήματα

Berlin Open: Στα ημιτελικά η εξαιρετική Σάκκαρη (vids)

“Πέταξε” για τα ημιτελικά του Berlin Open η Μαρία Σάκκαρη, που επικράτησε με 7-6(7), 6-1 της Μαρκέτα Βοντρούσοβα μέσα σε μία ώρα και 27 λεπτά αγώνα, και το απόγευμα θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στον τελικό της WTA 500 διοργάνωσης του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η 27χρονη Ελληνίδα, που είχε ηττηθεί από την Βοντρούσοβα τόσο σε πρόσφατη μεταξύ τους “μονομαχία”, στο πλαίσιο του Italian Open της Ρώμης, όσο και στα διπλά του Βερολίνου πριν λίγες μέρες, κατάφερε να “σπάσει το ρόδι” την κατάλληλη στιγμή, και να βρεθεί στην τελική 4άδα.

Για ένα set δυσκολεύτηκε αρκετά η No8 του κόσμου, καθώς έκαμψε την αντίσταση της 23χρονης Τσέχας στο tie-break, σβήνοντας μάλιστα και 4(!) set point, για να έχει πιο εύκολο έργο στο 2ο μέρος, αφού παρουσιάστηκε καταιγιστική στο κορτ του Steffi Graf Stadion.

Αργότερα το απόγευμα, η Μαρία θα συναντήσει στην απέναντι μεριά του φιλέ την Ντόνα Βέκιτς, η οποία επικράτησε παράλληλα της Ελίνα Αναβεσιάν με 6-2, 7-6(0), με αυτή να είναι η 9η φορά που θα αντιμετωπιστούν στο Tour.

Η 26χρονη Κροάτισσα προηγείται με 5-3 στις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια, όμως η Σάκκαρη είχε χαμογελάσει στο τέλος του τελευταίου τους παιχνιδιού στα προημιτελικά του Ladies Linz στην Αυστρία (6-3, 7-6(8).

Ολοκλήρωσε τον αγώνα με μόλις ένα διπλό λάθος, έναν άσο, και 72 κερδισμένους πόντους, ενώ κλειδί της επιτυχίας της ήταν και το 76% σε πόντους κερδισμένους πίσω από το 1ο service (37/49).

Αντίθετα, η Τσέχα είχε 3 διπλά σφάλματα, δύο άσσους, και είχε χαμηλότερα ποσοστά σε κερδισμένους πόντους, τόσο από το 1ο, όσο και από το δεύτερο service (66% και 47% αντίστοιχα).

Αναφορικά με την εξέλιξη του παιχνιδιού, το 1ο set ξεκίνησε ιδανικά για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έκανε break με το “καλησπέρα”, και εν συνεχεία υπερασπίστηκε το service της για να αυξήσει το προβάδισμα (2-0).

Άμεσα αντέδρασε η Βοντρούσοβα, και απάντησε στο break επαναφέροντας τις ισορροπίες, τις οποίες και κρατήσαν αμφότερες μέχρι το τέλος, για να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break (6-6).

Μετά από μία ολιγόλεπτη “μάχη”, κατά την οποία έδειχνε η Τσέχα πως ελέγχει και πάει για το πρώτο βήμα νίκης, δεν εκμεταλλεύτηκε τα 4 set point που είχε στη διάθεσή της, και η Σάκκαρη επιστρέφοντας από το εις βάρος της 6-3, έκλεισε ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα (7-6(7).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος του αγώνα, ήταν η σειρά της No8 του κόσμου να ξεκινήσει πρώτη από τη γραμμή του service, και μάλιστα διατήρησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι το 3ο game, ενώ στο αμέσως επόμενο έφτασε σε νέο break, το οποίο λειτούργησε καταλυτικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης (3-1).

Μετέπειτα ο έλεγχος του προημιτελικού ήταν ολοφάνερα στα χέρια της Ελληνίδας τενίστριας, που δε χάρισε τίποτα στην αντίπαλή της, και τρέχοντας ένα δυναμικό σερί μέχρι το φινάλε έφτασε σε νέα καθαρή νίκη, που της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρόκρισή της στον μεγάλο αυριανό τελικό (6-1).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected