Super League 2

Γιώργος Τυριακίδης : «Υποφέραμε όλη τη σεζόν στον Αλμωπό αλλά πετύχαμε έναν άθλο»

Ήταν μία σεζόν που τα είχε όλα για τον Αλμωπό. Στην Αριδαία δόθηκε πραγματική μάχη κόντρα σε οτιδήποτε προέκυψε με μπροστάρη τον Γιώργο Τυριακίδη, το σταφ του, φυσικά τους παίκτες και όλους όσοι θέλουν να κρατήσουν τη φλόγα της ομάδας αναμμένη.

Ο Σκυδραίος τεχνικός του κορυφαίου εκπροσώπου του αθλητισμού στην Πέλλα ξετύλιξε για λογαριασμό του SDNA, το κουβάρι μίας χρονιάς που δοκίμασε τις αντοχές όλων των εμπλεκομένων.

Αρκετές ισοπαλίες σε παιχνίδια που μπορούσε κάτι παραπάνω, δυσκολία στο σκοράρισμα την ώρα που αντίθετα η ομάδα δεν δέχονταν τέρματα, παίκτες απλήρωτοι και αποχωρήσεις (Γιουκούδης, Κολλαράς, Σέχου), αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής και αφαίρεση βαθμών. Ποδοσφαιριστές να κάνουν νυχτοκάματα για να ζήσουν κατά δήλωση του Δημήτρη Σουλιώτη, μέχρι και καταστροφές στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή τον περασμένο Ιανουάριο.

«Από που να αρχίσω ειλικρινά, πετύχαμε έναν άθλο φέτος, μας κράτησε ζωντανούς η διάθεση και το όραμα, βασικός πυλώνας ήταν οι ποδοσφαιριστές που σχημάτισαν μία γροθιά με τη διοίκηση. Θα το θυμόμαστε για χρόνια, η βαθμολογία και η ιστορία γράφει. Βλέπουμε ομάδες να πανηγυρίζουν την παραμονή στην κατηγορία. Τι να πούμε και εμείς δηλαδή; Φαίνεται η αλήθεια στη βαθμολογία και τα στατιστικά. Μας κέρδισαν Πανσερραϊκός – ΑΕΛ που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις, κάναμε αντίστοιχα δύο ήττες κόντρα σε Μακεδονικό – Βέροια με πέναλτι. Δεν χάναμε εύκολα. Μάλιστα πήραμε αποτελέσματα με ομάδες πιο πάνω από μας, κερδίσαμε Ηρακλή, Αναγέννηση Καρδίτσας και ΠΑΟΚ Β’, δεν ηττηθήκαμε με τη Νίκη Βόλου. Το μεγαλείο της ομάδας δεν είναι μόνο το βαθμολογικό κέρδος αλλά και η αντιμετώπιση σε όλα τα παιχνίδια, δήλωσε αρχικά και γεμάτος ανακούφιση», τώρα που τελείωσε η… ατελείωτη σεζόν, ο Γιώργος Τυριακίδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ποδόσφαιρο, στίβος και στάδιο

Ακολούθως για το τι άλλαξε φέτος σε σχέση με πέρσι στον σύλλογο, ο 57χρονος τεχνικός εξηγεί:

«Πέρσι είχαμε τον Ρόβα, έναν παίκτη με τον οποίο μετουσιώναμε τις τελικές σε γκολ καθώς είχε το ταλέντο ν’ αναδειχθεί μέσα από το πλάνο μας. Δεν είναι εύκολο να βρεις σκόρερ, όλοι ψάχνουν για καλούς φορ. Πιστεύω όμως ότι σαν ομάδα φέτος ήμασταν καλύτεροι, πιο ουσιαστικοί και πιο έμπειροι στα δεδομένα της κατηγορίας. Το θέμα ήταν οι ισοπαλίες, μας προβλημάτισε που δεν κερδίσαμε ομάδες με τον ίδιο στόχο. Παίξαμε κόντρα σε Ηρακλή Λάρισας, Διαγόρα και Απόλλωνα Πόντου βγάζοντας ισοπαλία την ώρα που είχαμε τριπλάσιες τελικές!»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλμωπός έπιασε νούμερο ρεκόρ με τις ισοπαλίες, ζήτημα που έθιξε και ο Σκυδραίος προπονητής. Ειδικότερα η ομάδα του έφυγε 15 φορές με τον έναν βαθμό από το γήπεδο εκ των οποίων οι 9 ήταν χωρίς να πετύχει ή να δεχθεί γκολ. Τέταρτη χειρότερη επίθεση με 23 γκολ υπέρ, δεύτερη καλύτερη άμυνα όμως στο πρωτάθλημα με 17 γκολ παθητικό, πίσω από τον πρωταθλητή Πανσερραϊκό που είχε 13.

«Το χαρακτηριστικό της αμυντικής μας λειτουργίας είναι πως είχαμε καλό πλάνο. Αν κάποιος θέλει να χαρακτηρίσει αυτό με κακό τρόπο θα πει πως παίζαμε μόνο άμυνα αλλά ακόμη και οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, έχουν καλά μετόπισθεν. Για να φτάσεις ψηλά πρέπει να λειτουργείς καλά», ανέφερε αρχικά ο επί 8 χρόνια κόουτς της μακεδονικής ομάδας και συμπληρώνει:

«Τώρα στο επιθετικό κομμάτι δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμασταν καλοί. Δημιουργούσαμε καταστάσεις μπροστά και αυτό δεν μας ανησυχούσε την ώρα που στοχεύαμε στην παραμονή. Ήμασταν μία νεανική ομάδα και κόστισε η έλλειψη εμπειρίας στη διαχείριση των αγώνων. Σίγουρα βασικό στοιχείο είναι και η ικανότητα αλλά υπάρχει πίεση που σε φέρνει σε θέση να μην έχεις καθαρή σκέψη, ιδίως όταν μιλάμε για μία κατηγορία που τα ματς της κρίνονται στη λεπτομέρεια, στο ένα γκολ».

Το 2022 έκλεισε με δύσκολο τρόπο για τον Αλμωπό Αριδαίας καθώς ο Γιώργος Τυριακίδης είδε τρία παιδιά, τους Κολλαρά, Σέχου και Γιουκούδη ν’ αποχωρούν, βασικοί ποδοσφαιριστές για το κλαμπ αναγκάζοντας τον έμπειρο προπονητή ν’ ανακατέψει την τράπουλα με το «καλημέρα» του τρέχοντος έτους.

«Η αποχώρησή τους μας επηρέασε. Πολλοί μας είπαν ότι δεν θ’ αντέξουμε. Υπήρξε ένα μικρό διάστημα τον Ιανουάριο που πήγαμε με 13-14 παίκτες. Η ομάδα υπέφερε και υποφέρει οικονομικά ακόμη, ίσως τραβήχτηκε το πάπλωμα πιο μακριά απ’ ό,τι πρέπει σ’ αυτό το κομμάτι», είπε και πρόσθεσε:

«Θέλω να σταθώ όμως στα ίδια τα παιδιά. Άφησαν τα πάντα πίσω, έβαλαν μπροστά τον στόχο που δεν ήταν άλλος από την παραμονή, παρά τα όσα πέρασαν και περνάνε. Είναι δύσκολο να έχεις παίκτη που δούλευε στη σεζόν, και το κάνει ακόμη, νύχτα, καλύπτοντας έτσι το κενό διάστημα έως ότου ξαναρχίσει η δράση. Μέχρι το τέλος της σεζόν δεν έβγαλαν τίποτα έξω, πάλεψαν σκληρά και πρέπει ν’ ανταμειφθούν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα άτομα του προπονητικού τιμ, μετρημένοι στα δάχτυλα, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου».

Κλείνοντας, το μέλλον μπορεί να φαντάζει δυσοίωνο για τον Αλμωπό, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να στερήσει από τον Αλμωπό την ευκαιρία να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για να παραμείνει ανταγωνιστικός και του χρόνου. Θα μείνει όμως ο Γιώργος Τυριακίδης και τη νέα σεζόν;

«Είμαι ήδη οκτώ χρόνια στην ομάδα, είχα ξεκινήσει με στόχο να πάμε όσο πιο ψηλά. Όταν ήρθα εδώ το 2015 γελούσα μέσα μου, δεν φανταζόμουν πού θα φτάναμε, πόσο θ’ αντέχαμε. Τώρα θα φανεί τι μέλλει γενέσθαι, εγώ θα περιμένω, θα μιλήσω με τους ανθρώπους του συλλόγου και από εκεί και πέρα θα παρθούν αποφάσεις».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected