Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεύτερη θέση για Τεντόγλου στη Λοζάνη – Στην 9η θέση Τζένγκο και Στεφανίδη (vids)

(το κείμενο από το Segas.gr)

Τη δεύτερη θέση στο Diamond League της Λοζάνης κατέλαβε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους είχε καλύτερο άλμα στα 8,07 μ. (-0,8), ενώ είχε ένα ακόμη άλμα στα 8,05 μ. (-0,6). Ο 25χρονος άλτης του μήκους στην τελευταία του προσπάθεια θα μπορούσε να έχει βγάλει ένα ακόμη μεγάλο άλμα καθώς δεν βρήκε καν βαλβίδα αλλά “προσγειώθηκε” στα 7,91 μέτρα.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή παρουσία του Τεντόγλου σε Diamond League μετά από τις συμμετοχές του σε Παρίσι και Όσλο. Η επόμενη παρουσία του έχει προγραμματιστεί επί ελληνικού εδάφους στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου που θα γίνει 8 με 9 Ιουλίου.

Την πρώτη θέση στο μήκος στον αγώνα της ελβετικής πόλης πήρε ο Λαγκουίν Νάιρν από τις Μπαχάμες με 8,11 μ. (-0,3) με τον Γιαπωνέζο Γιούκι Χασιόκα να είναι τρίτος με 7,98 μέτρα (-1,2).

Η Ελίνα Τζένγκο ολοκλήρωσε τον κύκλο αγώνων στο εξωτερικό με τη συμμετοχή στη Λοζάνη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ακοντισμού κατέλαβε την ένατη θέση με βολή στα 57,71μ., ενώ ήταν άκυρη στις δύο άλλες προσπάθειες της. Νικήτρια στον αγώνα ήταν η Μακένζι Λιτλς με 65,70μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη η Χαρούκα Κιταγκουτσι με 63,34 μέτρα. Η τριάδα έκλεισε με την Λίνα Μουζ με 62,58 μέτρα. Η Τζένγκο θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του Βόλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε την ένατη θέση στο μίτινγκ. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ ξεπέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,41 μ., ενώ το ίδιο συνέβη και με τα 4,51 μέτρα. Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. όπου η παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Επόμενος αγώνας για την Στεφανίδη θα είναι στον Βόλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected