Γ Εθνική / Τοπικά

Ούτε ο Ηρόδοτος στη Γ Εθνική!

Μετά τον Απόλλωνα Λάρισας, μια ακόμη ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Super League 2, δεν θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική.

Ο λόγος για τον Ηρόδοτο, που ανακοίνωσε την αδυναμία του να συμμετέχει στην εν λόγω κατηγορία, παρά το γεγονός πως είχε αποφασίσει να το πράξει, προσλαμβάνοντας μάλιστα για τον πάγκο του τον Μανώλη Παπαματθαιάκη.

Μέσω ανακοίνωσης του ο Ερασιτέχνης Ηρόδοτος έκανε γνωστό πως είναι οικονομικά αδύνατον στο σωματείο να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς η διάλυση της ΠΑΕ έχει κοστίσει σε πολλά επίπεδα στην ομάδα.

Το ΔΣ του Ερασιτέχνη προτείνει ο σύλλογος της Νέας Αλικαρνασσού να κατέβει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ, με στόχο την επανίδρυση και την ανασυγκρότηση του συλλόγου.

Παρόλα αυτά καλεί όποιον επενδυτή μπορεί και θέλει να αναλάβει τις τύχες της ομάδας, να κάνει την κίνηση του έως τις 20/7, όταν και λήγουν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά :

«Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και προσπάθειες του Δ.Σ του Ερασιτέχνη η συμμετοχή της ομάδας μας στην Γ’ Εθνική με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει θεωρείται αδύνατη.

Η ομάδα μας προέρχεται από έναν αιφνίδιο υποβιβασμό ο οποίος έχει κοστίσει στην ομάδα μας σε διάφορα επίπεδα.

Η νέα συγκρότηση των ομίλων στην Γ’ Εθνική επιφέρει ακόμα ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος όπου στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

Με απλούς υπολογισμούς, η συμμετοχή μας στην Γ’ Εθνική, απαιτεί μπάτζετ άνω των 200 χιλιάδων, έως 250 χιλιάδων ευρώ, για επιτευχθεί έστω η παραμονή στην κατηγορία αυτή, όπου βάσει της προκηρύξεως θα μετέχουν 17 ομάδες και θα υποβιβάζονται επτά.

Εδώ να σημειωθεί ότι θα μετέχουν τουλάχιστον επτά ομάδες από το βόρειο Αιγαίο για πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου.

Όπου θα απαιτούνται 14 και πλέον ταξίδια με κόστος επτά ως οκτώ χιλιάδων ευρώ ανά ταξίδι, πράγμα που είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε οικονομικά.

Το Δ.Σ του Ερασιτέχνη προτείνει η ομάδα μας να συμμετέχει στο Α1 της ΕΠΣΗ Ηρακλείου με σκοπό την επανίδρυση και ανασυγκρότηση της ομάδας μας σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα το Δ.Σ του Ερασιτέχνη πριν προβεί σε αυτήν την ενέργεια, ως την τελευταία μέρα δήλωσης στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής στις 20/7/2023, καλεί επίσημα οποίον θεωρείτε κατάλληλος με την μορφή επενδυτή και με τις κατάλληλες και απαραίτητες εγγυήσεις, οπού να μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια και μακριά από τοξικότητες την ομάδα μας στην Γ’ Εθνική.

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, πάντα με την συμμετοχή και την αμέριστη συμπαράσταση του Δ.Σ του Ερασιτέχνη».

Μ. Παπαματθαιάκης – «Προσπάθησα πολύ να είμαι εκεί, θα τον βρεις το δρόμο σου Ηρόδοτε»»

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης έκανε γνωστό πως δεν θα παραμείνει στην ομάδα του Ηροδότου που θα κατέβει στην Α1 ΕΠΣΗ.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρει σε ανάρτηση του πως οι τελευταίες εξελίξεις τον αναγκάζουν να μην ακολουθήσει τον Ηρόδοτο στα τοπικά πρωταθλήματα, ακόμα και αν είναι αυτή η απόφαση μοιάζει να είναι η καλύτερη για την ομάδα.

Παράλληλα ο Μ. Παπαματθαιάκης αναφέρεται ξεχωριστά στον Στέλιο Σωκιανό, ο οποίος ξεχωρίζει και είναι απαραίτητος στην επόμενη μέρα του Ηροδότου. Ο επιτυχημένος προπονητής κλείνει το μήνυμα του λέγοντας πως ο Ηρόδοτος θα βρει το δρόμο του γιατί δεν είναι για τα χαμηλά.

Αναλυτικά :

«Προσπάθησα πολύ να είμαι εκεί την επόμενη μέρα. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα με αναγκάζουν να αποχωρήσω και να μην ακολουθήσω στις τοπικές κατηγορίες.

(Πιθανόν να είναι μια σοφή απόφαση για το σωματείο αλλά καλό θα ήταν να είχε παρθεί από την αρχή για να μην μπει κανένας μας σε αυτή τη διαδικασία).

Υπήρχαν καλές προθέσεις από όλους τους παράγοντες του ΠΑΣΑ Ηρόδοτος αλλά δυστυχώς δεν υπήρχαν τα χρήματα, πρέπει όμως να πω ότι η παρουσία του Στέλιου Σωκιανού … ξεχωρίζει.. και είναι απαραίτητος σε οποιαδήποτε επόμενη μέρα γιατί έχει μια μοναδική παραγοντική ικανότητα!

Καλή επιτυχία στην Ομάδα ..Κάθε καλό σε όλους !!!

ΥΓ Θα τον βρες το δρόμο σου Ηροδοτέ…δεν είσαι εσύ για τα χαμηλά».

*με στοιχεία από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected