Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο μαγικός Αλκαράθ “εκθρόνισε” τον αήττητο Τζόκοβιτς! (vids)

Αν ψάχναμε τον παίκτη που θα σταματήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς και θα πάρει τη σκυτάλη από αυτόν για μία νέα εποχή, αυτός είναι ο Κάρλος Αλκαράθ!

Ο Ισπανος κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam στην καριέρα του, επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon με 1-6, 7-6|6|, 6-1, 3-6, 6-4 σε έναν τελικό 4 ωρών και 42 λεπτών.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το πρώτο set, χωρίς υπερβολή, θα χαρακτηριζόταν ως «παράσταση Τζόκοβιτς». Ο Σέρβος τενίστας έκανε πράγματα και θάματα στο court, χάνοντας μόνο ένα game από τον Αλκαράθ. Ο 36χρονος ξεκίνησε με 5-0 games, έχασε το 6ο και αμέσως μετά έκλεισε το set με 6-1.

Στην επανάληψη, ο Ισπανός ξεκίνησε βγάζοντας αντίδραση. Ο νεαρός κράτησε το service του και έκανε το break για το 2-0. Ωστόσο, ο Νόλε είχε απάντηση και με αντίστοιχο τρόπο έφερε το set στα ίσα (2-2). Από εκεί και πέρα κανείς δεν έχασε με τις μπάλες στα χέρια, με αποτέλεσμα το set να κριθεί στο tie-break.

Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε πολύ δυναμικά, παίρνοντας προβάδισμα τριών πόντων (3-0) με άμεσο mini break. Ο Ισπανός βρήκε άμεση απάντηση και έφερε το tie-break στα ίσα (3-3). Έως το τέλος, αμφότεροι δεν έχασαν με τις μπάλες στα χέρια τους. Το σκορ έφτασε στο 6-6, με τον Αλκαράθ να βρίσκεται σε θέση set point και τον Τζόκοβιτς να σερβίρει. Μία εκπληκτική επιστροφή του Νο1 τενίστα στον κόσμο ήταν αρκετή για να του δώσει το set με 7-6.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την ισοφάριση στα set, ο Αλκαράθ έδωσε τη δική του… παράσταση στο τρίτο set. Με τον Νόλε να μην πατάει καλά και να κάνει αρκετά αβίαστα λάθη με το backhand, ο Ισπανός έκανε «περίπατο». Δίνοντας μόνο ένα game στον Σέρβο, ο Αλκαράθ με 6-1 πήρε το προβάδισμα στον τελικό.

Στο τέταρτο set, ο Τζόκοβιτς του πρώτου set επέστρεψε. Ο Σέρβος έπρεπε να βγάλει αντίδραση για να παραμείνει στον τελικό. Με δύο break στο 5ο και στο 9ο game ο Νόλε ισοφάρισε με 6-3, στέλνοντας τον τελικό στο 5ο και τελευταίο set.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected