Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Από την U19 του Ατρομήτου στη Βερόνα!

Στην Ιταλία και την πόλη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας κρύβεται το ποδοσφαιρικό μέλλον του Σπύρου Αμπαρτζίδη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Gazzetta ο 18χρονος άσος του Ατρόμητου θα μεταβεί στη γειτονική χώρα στο τέλος του μήνα, προκειμένου να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στη Βερόνα!

Η υπόθεσή του δουλευόταν μεθοδικά εδώ και μήνες, με τους Ιταλούς να τον έχουν παρακολουθήσει τόσο διά ζώσης, όσο και μέσω video. Συνδετικός κρίκος είναι ο agent Θεόφιλος Καρασαββίδης ο οποίος διαθέτει τις αντίστοιχες προσβάσεις στην Ιταλία και πριν από μερικές εβδομάδες παρουσίασε την επίσημη πρόταση της «Hellas» προς τον Ατρόμητο. Το deal που πρότεινε ο σύλλογος της Serie A αφορά την καταβολή τιμήματος για δανεισμό του παίκτη και στη συνέχεια ένα επιπλέον ποσό σε περίπτωση που γίνει επαγγελματίας και ένα ακόμα μεγαλύτερο εάν αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Κάποιες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο καταβολής των χρημάτων ρυθμίστηκαν και έτσι ο σύλλογος του Περιστερίου έδωσε την άδεια στον παίκτη να μεταβεί στην Ιταλία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία που πραγματοποιεί ο Ατρόμητος με ιταλικό σύλλογο τα τελευταία χρόνια για παιδί των ακαδημιών του και αυτό δείχνει πόσο σοβαρή δουλειά γίνεται στο Περιστέρι. Η προηγούμενη αφορούσε το Χρήστο Αλεξίου ο οποίος πήγε με παρόμοιο τρόπο στην Ίντερ το 2021, έγινε επαγγελματίας και ο Ατρόμητος έχει ήδη καρπωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό της τάξης των 350.000 χιλιάδων ευρώ. Ομοίως και ο Αμπαρτζίδης ετοιμάζει βαλίτσες για να ενταχθεί σε έναν άλλο σύλλογο της Serie A.

Ο Αμπαρτζίδης και ο Αλεξίου είναι συνομήλικοι. Μέλη της «χρυσής» γενιάς του 2005 η οποία οδήγησε τον Ατρόμητο στον τελικό του πρωταθλήματος Κ15 το 2020 και στη συνέχεια (ο Αλεξίου είχε ήδη αποχωρήσει) στο Final-4 της Κ17 το 2022. Ένας πολυσύνθετος χαφ, με ύψος 1.80 και με υψηλή τεχνική κατάρτιση, ο Σπύρος Αμπαρτζίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24 Ιανουαρίου του 2005 και εντάχθηκε στις ακαδημίες του Ατρόμητου σε ηλικία 13 ετών προερχόμενος από την ΑΕΚ Futsall και τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην πορεία της ομάδας του προς τον τελικό της Κ15 το 2020 είχε 18 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ πέρσι με την Κ17 σκόραρε 7 φορές σε 16 ματς. Τη σεζόν 2022/23 πήρε αμέσως θέση βασικού στην Κ19 υπό την καθοδήγηση του Πέτρου Κοντοβράκη και έκλεισε τη χρονιά με 8 γκολ έχοντας συμμετάσχει σε όλα (26) τα ματς της Super League Νέων. Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Κ17 που προκρίθηκε στην Elite Round και αποκλείστηκε αήττητη από τους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2022.

Ο Κρις Κόουλμαν εκφράζεται με τα καλύτερα λόγια για την αξία του, κάτι που φάνηκε άλλωστε από την κλήση του στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, αλλά και από τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα του πρώτου φιλικού της σεζόν. Μάλλον, όμως, το ματς αυτό θα είναι και το τελευταίο του «Άμπα» με τη φανέλα του Ατρόμητου, αφού οι σειρήνες της Βερόνα ηχούν πλέον πιο δυνατά από ποτέ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected