Αθλήματα

Μάριμπορ 2023: Χάλκινο μετάλλιο από τον Κριαρά στο επί κοντώ – καλές ελληνικές παρουσίες στους τελικούς (vid)

Άλλο ένα μετάλλιο κατέκτησε η χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, αυτή τη φορά από τον Παύλο Κριαρά στο επί κοντώ.

Ο νεαρός ξεπέρασε τα 5,05 μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα με νέο ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο άλτης του Κώστα Τσαταλού έκανε πολύ καλό αγώνα και διεκδίκησε μέχρι το τέλος ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Ο 17χρονος χρειάστηκε τρίτο άλμα για να ξεπεράσει το 4,90 μ. και μετά το πρώτο άκυρο στα 5,00 μ. επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,05 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη.

Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 5,10 μ. ύψος όπου κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα άκυρα ο αθλητής επέλεξε να συνεχίσει στα 5,15 μ., για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον αγώνα. Ο Κριαράς σε λίγες ημέρες θα αναχωρήσει για το Ισραήλ προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Ο Κριαράς είχε ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό 5,00 μ., ενώ τον χειμώνα ξεπέρασε τα 5,10 μέτρα. Ο αθλητής το 2022 ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Στον τελικό των 200 μ. αγωνίστηκε η Βεατρίκη Ντούγκου όπου κατέλαβε την όγδοη θέση με 25.00 (1,3). Η νεαρή έφυγε αρκετά καλά, ωστόσο στα τελευταία μέτρα υποχώρησε και τερμάτισε στην όγδοη θέση. Παρόλα αυτά έκλεισε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στη διοργάνωση. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ταμπόρσκα (Τσεχία) με 23.61 και ακολούθησαν Βόζνιακ (Πολωνία) και Οττ (Εσθονία) με 24.08 και 24.21, αντίστοιχα.

Εύκολη διαδικασία ήταν για τη Νικολέττα Μιχαηλίδου η πρόκριση στον τελικό του ύψους. Η πρόκριση έκλεισε στα 1,70 μ. ύψος που ξεπέρασε και η Ελληνίδα αθλήτρια. Η Μιχαηλίδου στον τελικό του Σαββάτου θα διεκδικήσει να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, κάτι που της το επιτρέπει και το ατομικό της 1,82 μέτρα.

Η Παρασκευή Πουλλή αγωνίστηκε στον απευθείας τελικό της σφυροβολίας και κατέλαβε τη 12η θέση με 57,42 μέτρα. Η 17χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 61,50 μέτρα.

Απευθείας τελικός έγινε και στα 2.000 μ. στιπλ των κοριτσιών, αφού ο προκριματικός του αγωνίσματος ήταν να γίνει το πρωί της Τρίτης, όμως, η έντονη βροχή οδήγηση στην ακύρωση του. Η Βερονίκη Μπουγά κατέλαβε τη 12η θέση στο 7.05.79 σε έναν αγώνα, όπου η μεγάλη συμμετοχή αθλητριών δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Ο Κριαράς κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Αντωνάτου και τα χάλκινα των Ραφαηλίδου και Παναγιώτου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected