Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

H Άρσεναλ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς! (vid)

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν η Άρσεναλ!

Οι «κανονιέρηδες» έστειλαν στα πέναλτι το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι για το Community Shield, με τον Τροσάρ στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίζει το γκολ του Πάλμερ (77’) και τον Βιέιρα να βρίσκει στόχο στο τελευταίο κρίσιμο χτύπημα, χαρίζοντας τον πρώτο τίτλο της σεζόν στους Λονδρέζους!

Η Άρσεναλ απέκτησε «πνοή», κάνοντας το 1-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Τροσάρ, απαντώντας στο γκολ του Πάλμερ από το 77ο λεπτό! Έτσι έστειλε το παιχνίδι για το Community Shield στα πέναλτι, όπου η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αρκετά άστοχη, σε αντίθεση με τους «κανονιέρηδες» που δε λάθεψαν ούτε μία φορά και κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν!

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση. Εν αντιθέσει, η Άρσεναλ ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ και μάλιστα εις διπλούν!

Αρχικά, στο 25’ ο Ορτέγα αρνήθηκε στον Χάβερτς το γκολ, αποκρούοντας με το πόδι, για να ακολουθήσει το πλασέ του Μαρτινέλι, το οποίο όμως σταμάτησε στο κορμί του Στόουνς.

Στο 40’ ο Γερμανός επιθετικός των «κανονιέρηδων» έφτασε για άλλη μια φορά κοντά το γκολ. Ο Σάκα γύρισε την μπάλα από δεξιά, εκείνος σούταρε, αλλά είδε και πάλι τον γκολκίπερ της Σίτι να έχει απάντηση.

Στην επανέναρξη του ματς ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους πρωταθλητές Αγγλίας, από τα πόδια του Πάλμερ στο 70’, με την μπάλα ωστόσο να φεύγει κόρνερ.

Αυτό αποτέλεσε μάλλον… προοικονομία! Ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα, ήταν εκείνος που πέτυχε το «χρυσό» γκολ για το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 77’, πάτησε περιοχή και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Ράμσντεϊλ για το 1-0.

Η Σίτι τότε απέκτησε αυτοπεποίθηση. Βρήκε άλλες δύο καλές στιγμές με τον Φόντεν και τον Ρόδρι (83’), αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας της Άρσεναλ είχε απάντηση σε αμφότερες τις περιπτώσεις, κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι.

Όχι άδικα, καθώς στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, το σουτ του Τροσάρ βρήκε στον Ακάντζι και πήγε στα δίχτυα για την ισοφάριση των «κανονιέρηδων»! Παράταση στο Community Shield δεν υφίσταται, οπότε οι αντίπαλοι έμελλε να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι!

Εκεί, η Σίτι ήταν αρκετά άστοχη. Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ δεν αστόχησε ούτε μία φορά και με τον Βιέιρα να βρίσκει στόχο για το 4-1 στη διαδικασία, κέρδισαν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς!

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Έντεγκααρντ
Δοκάρι Ντε Μπρόινε
2-0 Τροσάρ
2-1 Μπερνάρντο Σίλβα
3-1 Σάκα
Ο Ρόδρι νικήθηκε από τον Ράμσντειλ
4-1 Βιέρα

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Ακάνζι, Ντίας, Στόουνς, Γουόκερ, Κόβατσιτς (64’ Ντε Μπρόινε), Ρόδρι, Γκρίλις (58’ Φόντεν), Άλβαρες, Σίλβα, Χάαλαντ (64’ Πάλμερ)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Τίμπερ (76’ Τίρνι), Ράις (81’ Ενκέτια), Πάρτεϊ, Σάκα, Έντεγκααρντ, Μαρτινέλι (75’ Τροσάρ), Χάβερτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected