Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το γκολ του Φορτούνη στο…23ο δευτερόλεπτο δίνει το “πάνω χέρι” στον Ολυμπιακό

Το πιο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού στην ιστορία στα ευρωπαϊκά Κύπελλο, δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους “ερυθρολεύκους”.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα playoffs του Europa League έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πρώτο του παιχνίδι τη φετινή σεζόν επικράτησε 1-0 της Γκενκ στο Καραϊσκάκης. Πρωταγωνιστής ο Φορτούνης με γκολ στα 23 δευτερόλεπτα, το ταχύτερο των Πειραιωτών στην Ευρώπη.

Οι Πειραιώτες κρατούσαν χαμηλά τον ρυθμό, αμύνθηκε καλά και είχε στο 75′ δοκάρι με τον Μπιέλ. Στο φινάλε το ματς πήρε φωτιά, η Γκενκ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, έχοντας δοκάρι μετά από απόκρουση του Πασχαλάκη. Σωτήριος και ο Ρέτσος.

Έτσι, έχει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Βελγίου στις 17 Αυγούστου, με στόχο την πρόκριση στα playoffs του Europa League, όπου τον περιμένει η Τσουκαρίτσκι, εάν τα καταφέρει.

To φιλμ

Ο Ρόντινεϊ έκανε την σέντρα από τα δεξιά και μετά από σοβαρή αδράνεια της βελγικής άμυνας ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στον ουρανό των αντίπαλων διχτύων για το 1-0.

Στο 13ο λεπτό ο Κουέστα απείλησε από μεριάς Γκενκ, η κεφαλιά όμως του Κολομβιανού αμυντικού δεν ήταν αρκετά δυνατή για να νικήσει τον Πασχαλάκη.

Στο 34’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με κεφαλιά του Μουνιός αυτήν τη φορά, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βρίσκεται και πάλι σε ετοιμότητα.

Στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου το παιχνίδι πήρε μία «άγρια ομορφιά».

Για αρχή στο 42’ ο Μασούρας, μετά την υπέροχη πάσα του Ελ Αραμπί, έχασε μοναδική ευκαιρία μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα καθώς έχασε την ισορροπία του και δεν μπόρεσε να βάλει αρκετή δύναμη στο σουτ.

Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Γκενκ έφυγε απευθείας στην αντεπίθεση με μία μακρινή μπαλιά. Ο Φρέιρε δεν κατάφερε να διώξει αποφασίστηκα, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν… παρών για να «σβήσει» για τα καλά τη φάση.

Στο 54ο λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά πριν προλάβει να το «εκτελέσει», η άμυνα της Γκενκ αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μετά από μία «μαγική» συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο 60’ ο Καρβάλιο έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και πέρασε για λίγο άουτ.

Τρομερός Αλέξανδρος Πασχαλάκης με διπλή επέμβαση στο 70ο λεπτό. Πρώτα στο σουτ του Αλ Χανούς και στη συνέχεια στο «ριμπάουντ» του Πεντσίλ.

Δοκάρι στο 75’ για τους «ερυθρόλευκους» μετά από υπέροχο φαλταριστό σουτ του Μπιέλ εκτός περιοχής.

Στις καθυστερήσεις οι καρδιές σταμάτησαν να… χτυπούν όταν ο Πασχαλάκης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά από κοντινό σουτ του Ελ Χανούς.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Κίνι, Ρόντινεϊ, Φρέιρε, Ρέτσος, Ιμπόρα, Καμαρά (84′ Βρουσάι), Καρβάλιο (63′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης (76′ Ντόη), Μασούρας (76′ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί (64′ Μπιέλ)

Γκενκ (Βούτερ Βράνκεν) : Βέντεβορντ, Καγιέμπε (71′ Αρτεάγα), Μουνιόθ, Κουέστα, ΜακΚένζι, Πάιντσιλ, Ελ Κανούς, Χροσόφσκι, Γκαλάρτσα (66′ Μοχάμεντ), Τρεζόρ (80′ Μπα), Αροκοντάρε (66′ Σορ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected