Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Με το δεξί η Άρσεναλ, “καρέ” η Μπράιτον (vids)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η σεζόν για την Άρσεναλ, που νίκησε τη Νότιγχαμ στην πρεμιέρα της Premier League.

Με τον Γιούριεν Τίμπερ βασικό σε μια υποτυπώδη τριάδα στην άμυνα και με τον Ντέκλαν Ράις στα χαφ μαζί με τους Πάρτεϊ και Έντεγκααρντ, η Άρσεναλ χρειάστηκε υπομονή. Και χρειάστηκε και τύχη όταν στο 11ο λεπτό ο Τζόνσον βγήκε τετ-α-τετ με τον Ράμσντεϊλ, αλλά είχε κακή θέση σώματος και το πλασέ του έφυγε πολύ μακριά από την εστία δεδομένων των πιθανοτήτων που είχε να σκοράρει από εκεί.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν πίεζε, περίμενε, ήθελε να παραμείνει οργανωμένη στην άμυνα και οι “κανονιέρηδες” θα χρειάζονταν ψυχραιμία και κάτι απροσδόκητο για να καταφέρουν ν’ απειλήσουν σημαντικά την εστία του Τέρνερ. Και αυτό συνέβη δις! Στο 26ο λεπτό ο Μαρτινέλι με ωραία πιρουέτα και τακουνιά από αριστερά βρήκε τον Ενκέτια που δεν “έστρωσε” στον Έντεγκααρντ και τελείωσε τη φάση μόνος του με το αριστερό για το 1-0.

Μόλις έξι λεπτά αργότερα, ο Μπουκάγιο Σάκα με τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 2-0 για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα που πλέον είχε διώξει όλο το βάρος και το άγχος της πρεμιέρας από τους ώμους της.

Ο Ισπανός ίσως έκανε λάθος που άφησε τον Τίμπερ στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, αφού το νέο μεταγραφικό απόκτημα για την άμυνα είχε τραυματιστεί από το πρώτο ημίχρονο και τελικά αποχώρησε μάλλον με μεγαλύτερο πρόβλημα, για να περάσει ο Τομιγιάσου στη θέση του λίγο μετά την επανέναρξη του ματς. Η αλήθεια είναι πως η Φόρεστ θα μπορούσε να προκαλέσει άγχος στους Λονδρέζους σε ορισμένες επισκέψεις της στα καρέ του Ράμσντεϊλ και το κατάφερε στο 82ο λεπτό, στην πρώτη πολύ καλή έκφραση επίθεσης.

Αφού πρώτα ο Ράις στο 75ο λεπτό είχε δοκάρι και στο 82′ είδε τον Τέρνερ να του διώχνει το ωραίο μονοκόματο με το δεξί εντός περιοχής, ήρθε η μείωση του σκορ. Από την εκτέλεση του κόρνερ για την Άρσεναλ, η ομάδα του Κούπερ έβγαλε αντεπίθεση, ο Ελάνγκα έφυγε από αριστερά φτάνοντας μέχρι και την περιοχή κι εκεί γύρισε σωστά στον Αγουονίγι για το 2-1!

Αμφότεροι οι πρωταγωνιστές είχαν μπει στο ματς ελάχιστα λεπτά νωρίτερα! Το παιχνίδι ζωντάνεψε με αυτή την εξέλιξη, όμως, δεν υπήρξε διαφοροποίηση στο σκορ και κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος για την ψύχραιμη Άρσεναλ που εξασφάλισε και τους τρεις βαθμούς.

4-1 FT GRAPHIC. GET IN!

Στα άλλα ματς, η Μπράιτον επικράτησε 4-1 εντός έδρας της νεοφώτιστης Λούτον και ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, παρά τις καλοκαιρινές απώλειες στις μεταγραφές, συνέχισε στους υψηλούς ρυθμούς που την έφεραν πέρσι σε θέσεις Ευρώπης.

Οι «χάτερς», στο πρώτο τους παιχνίδι επί εποχής Premier League και παρθενικό στα «σαλόνια» από τον Μάιο του 1992, πάλεψαν, όμως θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού τους πρώτους βαθμούς στην κατηγορία.

Σπουδαίο διπλό για την Κρίσταλ Πάλας που πέρασε από το Μπράμαλ Λέιν επικρατώντας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 1-0 χάρη σε γκολ του Εντουάρντ. Ανώτερη ποιοτικά η ομάδα του Ρόι Χόντσον.

Από εκεί που σταμάτησε συνέχισε και η Έβερτον, που ξεκίνησε τη χρονιά με… εντός έδρας ήττα από τη Φούλαμ! Η ομάδα του Λονδίνου νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπόμπι Ντεκόρντοβα-Ριντ στο 73′, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπερντ Λένο που έκανε 9 επεμβάσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του παρά το «μονότερμα» των «ζαχαρωτών».

Τ’έλος, η Μπόρνμουθ με τη Γουέστ Χαμ έμειναν στο 1-1. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Μπόουεν στο 51′, όμως ο Σολάνκι στο 82′ χάρισε έναν βαθμό στα «κεράσια».

Παρασκευή 11/8

Μπέρνλι – Μάντσεστερ Σίτι  0-3

Σάββατο 12/8

Άρσεναλ – Νότιγχαμ  2-1
Μπόρνμουθ – Γουέστ Χαμ  1-1
Έβερτον – Φούλαμ  0-1
Μπράιτον – Λούτον  4-1
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας  0-1
Νιουκάστλ – Άστον Βίλα (19.30)

Κυριακή 13/8

Μπρέντφορντ – Τότεναμ (16.00)
Τσέλσι – Λίβερπουλ (18.30)

Δευτέρα 14/8

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected