Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΨΥΧΑΡΑ η ΑΕΚ, πήρε την πρόκριση με δύο γκολ στις καθυστερήσεις! (vids)

ΜΑΓΙΚΗ βραδιά, από αυτές που δεν θέλεις με τίποτα να τελειώσουν, έζησαν απόψε οι φίλοι της ΑΕΚ!

Και ενώ η Ντινάμο Ζάγκρεμπ είχε ρίξει στα…σκοινιά τον “δικέφαλο” με τα δύο γκολ που πέτυχε, οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο μείωσαν το σκορ αλλά έφτασαν και στην ισοφάριση, με “λυτρωτή” στο 90+10′ τον Ντομαγκόι Βίντα!

Περιττό να αναφέρουμε το τι ακολούθησε στο Opap Arena, με τους φίλους της ΑΕΚ να είναι εκστασιασμένοι από την εξέλιξη και να πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους την πρόκριση, έστω και με το…στανιό!

Από την άλλη πλευρά, το συγκρότημα του Ιγκόρ Μπίστσαν παρουσιάστηκε διαβασμένο στον τρόπο παιχνιδιού των “κιτρινόμαυρων”, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Λιβάκοβιτς. Ο Κροάτης γκολκίπερ μάλιστα ήταν σε φανταστική μέρα, βγάζοντας ότι πήγαινε στο τέρμα του.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετά καλό ρυθμό, με τη Ντίναμο να έχει ψηλά τις γραμμές της και την ΑΕΚ να προσπαθεί να αξιοποιήσει τους κενούς χώρους. Η Ένωση είχε μάλιστα και την πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού στα 49 δευτερόλεπτα, με τον Πινέδα να είναι άστοχος από τα αριστερά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν επίσης πρέσινγκ ψηλά και πήραν σταδιακά τα ηνία.

Στο 16ο λεπτό ο Χατζισαφί έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γκαρσία έκανε το πλασέ στην κίνηση στο πρώτο δοκάρι, όμως δεν βρήκε εστία. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της κροατικής ομάδας να διώχνει.

Η Ντίναμο έφτιαχνε ευκαιρίες κυρίως από λάθη στην άμυνα της ΑΕΚ. Έτσι στο 16′, ο Ιβανούσετς μοίρασε στον Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε εκτός περιοχής και μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Η Ένωση έχασε την συγκέντρωσή της στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 44′ ο Σούταλο έκανε από τον άξονα την μπαλιά στον Μπουλάτ, με την άμυνα της ΑΕΚ να μην διαβάζει σωστά τη φάση. Ο παίκτης των Κροατών πλάσαρε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 45+2′ η Ντίναμο Ζάγκρεμπ μπήκε μπροστά στο σκορ. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Πέτκοβιτς στην περιοχή πήρε την κεφαλιά προς τον Μιχαϊλιτσένκο, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει την προσπάθεια του Ουκρανού . Ο Σούταλο ακολουθούσε και έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο δεύτερο μέρος θέλοντας να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση. Όμως έπεσε πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Στο 56′ Μετά από εξαιρετική αλλαγή από τα δεξιά στα αριστερά, ο Χατζισαφί με τη μία έστρωσε στον Πινέδα, αλλά το σουτ του Μεξικανού σταμάτησε στα σώματα. Στη συνέχεια ο Γιόνσον σούταρε εκ νέου με τον Λιβάκοβιτς να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα, ο Τσούμπερ είδε την κίνηση του Άμραμπατ στα δεξιά, όμως ο Μαροκινός δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της εθνικής Κροατίας.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ ήταν εκείνη που πέτυχε και δεύτερο γκολ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης. Στο 65′ ο Λιούμπιτσιτς έβγαλε την πάσα στον Πέτκοβιτς εκτός περιοχή, ο οποίος τροφοδότησε ξανά τον Λιούμπιτσιτς, που κινήθηκε στο “κουτί” και με σουτ αμέσως σκόραρε.

Η ΑΕΚ επιχείρησε να απαντήσει αμέσως, όμως η Ντίναμο είχε καλή στιγμή και για τρίτο τέρμα, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει προσπάθεια του Σπίκιτς από τα δεξιά. Στο 78′ η Ένωση βρήκε δίχτυα με τον Μουκουντί, όμως το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος διεκδίκησε την μπάλα ήταν εκτεθειμένος.

Η ΑΕΚ στο 90+2′ κατάφερε να μειώσει ξεσηκώνοντας την OPAP Arena. Αραούχο έκανε το σουτ στην κίνηση και σκόραρε, μετά την κακή κεφαλιά του Πέτκοβιτς σε εκτέλεση κόρνερ. Πανηγύρισε με “Μ” για τον Μιχάλη. Στη συνέχεια φίλησε φανέλα με το όνομα του αδικοχαμένου οπαδού της Ένωσης.

Το φινάλε του παιχνιδιού ήταν όλα τα… λεφτά. Στο 90+8′ το VAR παρενέβη για χέρι του Λιούμπιτσιτς στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε και ο Βίντα που ακολουθούσε σκόραρε.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι (67′ Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (76′ Μάνταλος), Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Άμραμπατ (67′ Ελίασον), Πινέδα (76′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία

Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ιγκόρ Μπίστσαν) : Λιβάκοβιτς, Μιχαϊλιτσένκο, Μοχαράμι, Σούταλο, Ριστόφσκι, Λιούμπιτσιτς, Μίτσιτς, Ιβάνουτσεκ, Σπίκιτς (86′ Μάριν), Μπουλάτ, Πέτκοβιτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected