Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έχασε στο Βέλγιο αλλά δεν χάθηκε η ΑΕΚ

Την πρώτη φετινή ήττα γνώρισε η ΑΕΚ, που αγωνίστηκε μεν με αριθμητικό πλεονέκτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν κατάφερε όμως να το αξιοποιήσει.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 1-0 απόψε από την Αντβέρπ στο Βέλγιο, για το πρώτο ματς των πλέι οφ του Champions League, αλλά ελπίζει ότι στην… καυτή Νέα Φιλαδέλφεια θα το ανατρέψει και θα περάσει στους ομίλους.

Η Ένωση δεν ήταν σε καλή μέρα, έκανε πολλά εύκολα λάθη, είχε αργές αντιδράσεις στην άμυνα της και το πλήρωσε με το 1-0 (ευθύνη Χατζισαφί-Αθανασιάδη), αλλά στις πολλές φάσεις που έφτιαξε δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Οι «κιτρινόμαυροι» εμφάνισαν κόπωση, έπαιξαν πριν 3 μέρες με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και απολύτως αναμενόμενα δεν είχαν ενέργεια και καθαρό μυαλό. Από το 50′ η Αντβέρπ έπαιζε με 10 παίκτες (Μπατέιγ), αλλά η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φτιάξει μία καθαρή φάση για γκολ μέχρι το τέλος…

Όπως και να έχει η καλή ΑΕΚ μέσα στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια την Τετάρτη 30/8, μπορεί να το γυρίσει και να περάσει η ίδια στους ομίλους του Champions League

Το πιο αρνητικό της βραδιάς, ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία στο α’ ημίχρονο, όπου και έγινε αλλαγή με τον Πόνσε που έκανε ντεμπούτο. Δεν ξεκίνησε βασικός και ο επίσης τραυματίας Στάνκοβιτς, με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του, αλλά να μην δικαιώνει.

Το φιλμ

Η Αντβέρπ ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε καθώς μετά από δύο λεπτά και από γύρισμα του Μπαλικβισά, ο Πινέδα έβαλε το πόδι του και κόντραρε το σουτ του Εκέλενκαμπ για να μπλοκάρει ο Αθανασιάδης, ενώ στο 11′ χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα και ήταν για την ΑΕΚ, όταν από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Μπιτέζ μπλόκαρε.

Αφού η ΑΕΚ δεν σκόραρε, το έκανε η Αντβέρπ στο 16′, όταν ο Φερμέερεν έκανε ωραία πάσα στα αριστερά, ο Χατζισαφί είχε βγει να μαρκάρει τον νεαρό Βέλγο και ο Γιάνσεν από πλάγια θέση με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Η ΑΕΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 23′. Ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από την εστία του Μπιτέζ, ενώ πέντε λεπτά μετά από τη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι, ο Γκαρσία υποδέχθηκε ωραία την μπάλα, σούταρε, αλλά ο Αλντερβάιρελντ με τρομερή προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχασε μία ακόμα ευκαιρία με το σουτ που έκανε από δύσκολη θέση, να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συγκεκριμένη φάση ο 25χρονος επιθετικός τραυματίστηκε και στο 36′ πέρασε στη θέση του ο Πόνσε.

Στο 40′ επικίνδυνο γύρισμα του Γιάνσεν, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει απ’ όλους με τον Ντε Λατ να κάνει το μακρινό σουτ και τον Μουκουντί να διώχνει με το κεφάλι, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα σημαντική ευκαιρία για την Ένωση: ωραία πάσα του Τσούμπερ, ο Γκατσίνοβιτς άφησε στον Πινέδα που σούταρε από το ύψος της περιοχής με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο με ευκαιρία για την ΑΕΚ, καθώς μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία της μπάλας στο 48′, ο Χατζισαφί σούταρε από πλάγια θέση με τον Μπιτέζ να διώχνει με δυσκολία, ενώ δύο λεπτά μετά, από λάθος πάσα του Κουλιμπαλί, ο Γκατσίνοβιτς κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Μπατάιγ πήγε πολύ άσχημα στον αστράγαλο του Σέρβου με τον Λετεσιέ να του βγάζει απευθείας κόκκινη.

Η αποβολή του Μπατάιγ έδωσε την κατοχή της μπάλας στην ΑΕΚ, όμως το 5-3-1 του Φαν Μπόμελ περιόρισε τους χώρους για την Ένωση που απείλησε ξανά στο 78′ με το σουτ του Μάνταλου να αποκρούεται σε κόρνερ από τον Μπιτέζ.

Η Αντβέρπ δεν είχε τρόπο να απειλήσει και το μόνο που έκανε ήταν να διώχνει την μπάλα. Από ένα τέτοιο διώξιμο του Κουλιμπαλί, λίγο έλειψε ο αμυντικός των Βέλγων να σκοράρει, καθώς βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη σε μια περίεργη φάση, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 88′, όταν από τη σέντρα του Άμραμπατ, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά με τον Μπιτέζ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Τελευταία φάση του αγώνα για την Ένωση με τον Άμραμπατ να κάνει το γέμισμα, αλλά τον Μουκουντί να βρίσκει με υπερένταση την μπάλα και να τη στέλνει άουτ.

Συνθέσεις

Αντβέρπ (Μαρκ φαν Μπόμελ) : Μπιτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λατ, Κουλιμπαλί, Αλντερβάιρελντ, Φερμέερεν, Κεϊτά, Μπαλικουισά, Οντρέικα (56′ Βίνες), Εκέλενκαμπ (56′ Φαν ντε Μπος), Γιάνσεν (70′ Μούγια)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Σιντιμπέ (68′ Αραούχο), Μουκουντί, Βίντα, Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (36′ λ.τ. Πόνσε)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected