Αθλήματα

Τεράστια νίκη για Σακελλαρίδη και πρόκριση στην 8άδα!

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης, μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε του Νο1 του ταμπλό και πρώην Νο50 του κόσμου, Ρικάρντας Μπερνάνκις, με 7-6(2), 3-6, 6-1 παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του indoor Challenger τουρνουά Hengqin International Tennis που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στο Τζουχάι της Κίνας.

Όπως αναφέρει το tennis24, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 18χρονος Έλληνας παίκτης και Νο348 του κόσμου, φτάνει τόσο ψηλά σε Challenger επικρατώντας απέναντι σε έναν έμπειρο τενίστα όπως είναι ο Μπεράνκις. Ο Σακελλαρίδης τελείωσε το παιχνίδι με 14 άσους (5 διπλά λάθη), κέρδισε το 81% των πόντων πίσω από το πρώτο service (44/54) και εκμεταλλεύτηκε και τις 3 ευκαιρίες που είχε για break. 

Στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα της Τετάρτης, ο Σακελλαρίδης μπήκε πολύ δυνατά, παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 και 4-1, με τον Μπεράνκις όμως να παίρνει πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Το set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Σακελλαρίδης ήταν εξαιρετικός μετατρέποντας αρχικά το 0/1 σε 4/1 και στη συνέχεια το 4/2 σε 7/2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στα sets.

Ο Μπεράνκις απάντησε στο 2ο set εκμεταλλευόμενος το μοναδικό break (4-2) για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3 μετά από 2 set-points.

Στο decider set ο Σακελλαρίδη κυριάρχησε. Παραχωρτώντας μόλις 5 πόντους από το service του, πήρε προβάδισμα με 5-0 (2 breaks) με τον Μπεράνκις να μειώνει σε 5-1, αλλά τον Σακελλαρίδη με δύο άσους και στο τέλος με μια απίστευτη λόμπα πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην προημιτελική φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κινέζο και συνομήλικό του, Γι Ζου, ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε τον Τσέχο και Νο5 του ταμπλό, Ντόμινικ Πάλαν με 6-4, 6-7(4), 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected