Κατηγορίες
Αθλήματα

US Open: Η έμπειρη Ζβονάρεβα “λύγισε” την Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε για…δύο μέρες απέναντι στην πρώην Νο2 του κόσμου, αλλά και φιναλίστ του US Open, Βέρα Ζβονάρεβα με την 38χρονη Ρωσίδα ωστόσο να παίρνει τη νίκη και το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο με 7-5, 7-5 μετά από περίπου 2,5 ώρες (συνολικός χρόνος) σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό παιχνίδι.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η αναμέτρηση διακόπηκε λόγω βροχής την Πέμπτη, με τις δύο παίκτριες να επιστρέφουν την Παρασκευή όπου και πάλι αντιμετώπισαν προβλήματα με τις καιρικές συνθήκες με το παιχνίδι να διακόπτεται για περίπου μία ώρα και συγκεκριμένα στο 2ο game του 2ου set. 

Η μεγάλη διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν οι ευκαιρίες για break, με την Παπαμιχαήλ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 2/15 και την Ζβονάρεβα με 4/8, ενώ σημείο-κλειδί ήταν αρχικά τα 4 χαμένα set-points της Παπαμιχαήλ στο 10ο game του 2ου set, αλλά και το διπλό λάθος αμέσως μετά που χάρισε το καθοριστικό break στην Ζβονάρεβα. 

Το παιχνίδι (Πέμπτη) ξεκίνησε με σχεδόν 3ωρη καθυστέρηση (00:30 ώρα Ελλάδος) για να διακοπεί ακόμα δύο φορές κατά τη διάρκεια με την 2η να είναι και οριστική για το σημερινό πρόγραμμα με την Παπαμιχαήλ να προηγείται με 5-4 και να έχει πάρει τους δύο πρώτους πόντους από το 10ο game (0/30).

Το ματς άρχισε με την Ζβονάρεβα να κάνει break με το καλησπέρα (1-0), αλλά την Ελληνίδα τενίστρια να απαντάει άμεσα (1-1). 

Από εκεί και πέρα η Παπαμιχαήλ προηγήθηκε με 3-2, προτού έρθει μια ακόμα διακοπή. Στην επιστροφή τους στο court 8 η Ζβονάρεβα ισοφάρισε σε 3-3 με την Παπαμιχαήλ να παίρνει εκ νέο το προβάδισμα με 4-3. 

Ακολούθησε ένα δύσκολο hold για την Ρωσίδα, η οποία χρειάστηκε να σβήσει 3 break-points της Ελληνίδας τενίστριας και Νο193 του κόσμου ισοφαρίζοντας σε 4-4, με την Παπαμιχαήλ στη συνέχεια να φτάνει σε ένα ακόμα άνετο hold (5-4), ενώ αμέσως μετά να φτάνει στο 0/30 ούσα δύο πόντους μακριά από την κατάκτηση του set. 

Με την επιστροφή τους στο court την Παρασκευή, η Ζβονάρεβα με συνεχόμενους πόντους έκλεισε το game ισοφαρίζοντας σε 5-5, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένα break κι ένα hold για τη Ρωσίδα η οποία έκανε το 1-0. 

Στο 2ο set η Παπαμιχαήλ πήρε προβάδισμα με 4-1 φτάνοντας σε break (3-1), όμως η Ζβονάρεβα απάντησε με 3 σερί games ισοφαρίζοντας σε 4-4. Μετά από ένα εύκολο hold η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 5-4 για να ακολουθήσει ένα game διάρκειας 15 λεπτών(!) με τη Ζβονάρεβα να σβήνει 4 set-points της Παπαμιχαήλ ισοφαρίζοντας σε 5-5. 

Δραματικό ήταν και το επόμενο game με την Ζβονάρεβα να φτάνει σε 3 break-points και την Παπαμιχαήλ να κάνει διπλό λάθος χαρίζοντας το break στην Ρωσίδα, η οποία με τη σειρά της αμέσως μετά σφράγισε τη νίκη για τον 3ο γύρο στα προκριματικά του US Open εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γιαπωνέζα Μογιούκα Ουτσιγιάμα που κέρδισε τη Ρουμάνα Ιρίνα Μπάρα με 6-2, 6-0, με τη νικήτρια να παίρνει την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected