Super League 1 - Συνεργάτες

Νίκος Πέιος: Μεθοδικές κινήσεις, σταθερά βήματα και σκληρή δουλειά (του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου)

Η φωτογραφία είναι δημιουργία του @__allaboutfootball. Γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, dreamonline.gr

Ο Νίκος Πέιος είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατάφερε με μεθοδικές κινήσεις και πολλή δουλειά να φτάσει στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αρκετοί είναι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν εμφανιστεί για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα της Super League και κάποιοι έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους. Ο Νίκος Πέιος μετρά ήδη δύο συμμετοχές στην Α’ Εθνική, με τη φανέλα της Κηφισιάς και μπορούμε να πούμε πως αμφότερες ήταν αρκετά ενθαρρυντικές. Πρόκειται για έναν αμυντικό μέσο που διαθέτει εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχει σωστές τοποθετήσεις και δεν κάνει εύκολα λάθη, γεγονός που τον καθιστά βασικό μέλος του κορμού της ομάδας του.

Οι ακαδημίες του Ολυμπιακού, το πρότζεκτ του Εργοτέλη και η Κηφισιά

Με καταγωγή από τη Νάουσα Ημαθίας, η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήταν στην τοπική ακαδημία «Αριστοτέλης», από την οποία μεταπήδησε στον ΦΑΣ Νάουσα, έναν σύλλογο που κάποτε βρισκόταν στα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Η εξαιρετική του παρουσία στον ΦΑΣ, αλλά και στις μεικτές ομάδες της Ημαθίας, έστρεψαν γρήγορα τα βλέμματα πάνω του κι έτσι τον προσέγγισε ένας από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας, ο Ολυμπιακός, ο οποίος και τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2015.

Στους «ερυθρόλευκους» παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, καταφέρνοντας να πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής και στην πρώτη ομάδα, σε ένα παιχνίδι κόντρα στον Άρη Αβάτου, για το Κύπελλο Ελλάδας. Τον Αύγουστο του 2017 ήρθε η πρώτη κλήση για να φορέσει το εθνόσημο, με την εθνική ομάδα νέων, ενώ περίπου έναν μήνα αργότερα υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Tο αποκορύφωμα της καριέρας του στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ήταν η παρουσία του στο UEFA Youth League, εκεί όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αντίστοιχες ακαδημίες των Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Αφού λοιπόν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, επέλεξε να ξεκινήσει σταδιακά την καριέρα του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και βρέθηκε στον Εργοτέλη (Super League 2), σε ηλικία 20 ετών, με σκοπό να αποτελέσει μέλος ενός πρότζεκτ που θα έδινε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν. Στην ομάδα της Κρήτης παρέμεινε για τρεις σεζόν, πραγματοποιώντας συνολικά 65 συμμετοχές και σκοράροντας δύο γκολ. Η χρονιά 2020/21 ήταν αναμφίβολα η καλύτερη του εκεί, καθώς ο σύλλογος τερμάτισε στην τέταρτη θέση και βρέθηκε μια ανάσα από την άνοδο στη Super League. Μάλιστα, παρά το νεαρό της ηλικίας του, φόρεσε και το περιβραχιόνιο της ομάδας.

Η αποχώρηση του Εργοτέλη από το πρωτάθλημα οδήγησε όλους τους παίκτες σε φυγή, με τον Πέιο να επιλέγει ως επόμενο σταθμό της καριέρας του μια ομάδα που θα στόχευε στην άνοδο, την Κηφισιά. Την περσινή σεζόν λοιπόν, αποτέλεσε βασικό μέλος των Αθηναίων, με 27 συμμετοχές, τρία γκολ και δύο ασίστ, καταφέρνοντας να τους βοηθήσει σημαντικά στην κατάκτηση της ανόδου.

Εφόσον λοιπόν την περσινή σεζόν αποτέλεσε μέλος του βασικού κορμού της ομάδας, ήταν σχεδόν δεδομένο πως θα βρίσκεται στα πλάνα του συλλόγου για τη φετινή σεζόν. Η Κηφισιά φαίνεται πως στηρίζει όσους τη στήριξαν και έχουν την ικανότητα να βρίσκονται στο κορυφαίο εγχώριο πρωτάθλημα, οπότε το γεγονός πως ο Πέιος έχει ξεκινήσει ως βασικός στη φετινή Super League, δείχνει το πόσο πιστεύει η ομάδα στις ικανότητες του.

Βλέπουμε λοιπόν πως ο Πέιος έκανε μεθοδικές κινήσεις στην καριέρα του, επέλεξε να μη βιαστεί και να ανεβαίνει με σταθερά βήματα, καταφέρνοντας να φτάσει στη Super League. Από τις ίσως κορυφαίες ακαδημίες της χώρας, σε ένα εξαιρετικό πρότζεκτ της Β’ Εθνικής και από εκεί σε μια ομάδα που είχε κοινό στόχο με αυτόν, την κορυφή.

Η μεθοδική δουλειά και τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του σε επίπεδο ακαδημιών ήταν ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, όμως είναι γνωστό πως για να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο αυτό. Το γεγονός πως γαλουχήθηκε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, τον βοήθησε σημαντικά στο να δουλέψει σωστά, να καλύψει τις αδυναμίες του και να αναδείξει ακόμη περισσότερο τις ικανότητες του. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε έναν αρκετά ολοκληρωμένο παίκτη, πολύ αθλητικό και με πολλά θετικά χαρακτηριστικά.

Μπορεί να αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, όμως έχει την ικανότητα να παίξει και στο κέντρο της άμυνας. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι πως έχει σωστές τοποθετήσεις και κινείται σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Παρά το γεγονός πως είναι αμυντικογενής, μπορεί να φανεί χρήσιμος και στο δημιουργικό κομμάτι. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει την ευχέρεια να χρησιμοποιεί και τα δύο του πόδια, ενώ έχει την ικανότητα να βλέπει γήπεδο και να πραγματοποιεί μακρινές μεταβιβάσεις. Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως πριν λάβει τη μπάλα έχει ήδη σκανάρει τον χώρο που βρίσκεται, με αποτέλεσμα να γνωρίζει τις επιλογές του.

Έως τώρα έχει καταφέρει να κάνει σωστές επιλογές και να εξελιχθεί σε έναν ποδοσφαιριστή της πρώτης κατηγορίας, όμως αυτό είναι μόνο η αρχή. Το γεγονός πως βρίσκεται πλέον στη Super League φαίνεται πως όχι μόνο δεν τον επαναπαύει, αλλά τον ωθεί να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να πετύχει τον επόμενο του στόχο, την καθιέρωση στη μεγάλη κατηγορία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected