Εθνικές Ομάδες

“Καθάρισε” ο Τζόλης για την Εθνική Ελπίδων

Πρώτη νίκη στα προκριματικά του EURO 2025 για την Εθνική Ελπίδων, η οποία επικράτησε 1-0 της Ανδόρας στο Estadi Nacional πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σκόρερ για την Εθνική Ομάδα, η οποία απειλήθηκε ελάχιστα στην αναμέτρηση, ο Χρήστος Τζόλης στο 49ο λεπτό.

H Εθνική Ομάδα ανέλαβε από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων με την Ανδόρα να αμύνεται πίσω από την μπάλα και να βγαίνει σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές, η κεφαλιά του Ολιβέιρα στο 12ο λεπτό από τη μεγάλη περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια οι παίκτες της Εθνικής πίεσαν περισσότερο και απείλησαν 3 φορές μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά στο 24ο λεπτό με το πλασέ του Κρυπαράκου από το σημείο του πέναλτι, μετά το γύρισμα του Τζόλη, να περνά λίγο άουτ. Στο 30ό λεπτό ο Ντε Κάστρο σταμάτησε το μακρινό σουτ του Κίτσου. Ο τερματοφύλακας της Ανδόρας κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο δυνατό σουτ του Σουρλή στο 34ο λεπτό, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό, ο Χρήστος Τζόλης με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έδωσε προβάδισμα στην Εθνική Ομάδα. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια για τον επιθετικό της “γαλανόλευκης”, ο οποίος είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα με τη Λευκορωσία στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Στη συνέχεια η Εθνική Ομάδα διαχειρίστηκε το προβάδισμα της μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Ιρλανδού διαιτητή Τζέιμι Ρόμπινσον, που βρήκε τους παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου να πανηγυρίζουν για την πρώτη τους νίκη στα προκριματικά του EURO 2025.

Συνθέσεις

Ανδόρα (Ιλόι Κάσαλς): Ντε Κάστρο, Μπόρα, Ροντρίγκεζ (46′ Μπουταρφάς), Ρόμπινατ (72′ Άλβαρεζ), Ακόστα, Ολιβέιρα, Ιζκιέρδο, Μπαμπό, Ρέμολινς (86′ Μπερνιέτ), Σόλα (67′ Ρέντε), Ροντρίγκο.

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Τσοπούρογλου (46′ Κουρφαλίδης), Χρυσόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Κίτσος, Μεταξάς, Σουρλής (86′ Δαρέλας), Κρυπαράκος, Νίνο (46′ Νιάρχος), Τζόλης (92′ Παναγιώτου), Κούτσιας (67′ Μπελεβώνης).

*Στα άλλα ματς του ομίλου της Εθνικής μας, η Πορτογαλία επικράτησε 5-0 της Λευκορωσίας και η Κροατία νίκησε 4-2 τα Νησιά Φερόε.

**Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα από το σεισμό στο Μαρόκο.

“Πολύ σημαντική νίκη για την πορεία μας στα προκριματικά”

Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από την εμφάνιση όσο και από το αποτέλεσμα, ήταν ο προπονητής της Eθνικής Ελπίδων Νίκος Παπαδόπουλος, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ανδόρα, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε την πρώτη του νίκη στα προκριματικά του EURO 2025. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου:

“Είναι μια πολύ σημαντική νίκη σε ένα κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη του ομίλου, απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Είμαι ικανοποιημένος από τα στοιχεία που βγάλαμε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά το πάθος, τη διάθεση και τη νοοτροπία νικητή που έδειξαν όλα τα παιδιά σήμερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα γκολ αλλά αυτό που μετράει είναι οι 3 βαθμοί που πήραμε. Το πιο σημαντικό στοιχείο που είδα σήμερα είναι η υπομονή και η πίστη στο αγωνιστικό πλάνο που είχαν τα παιδιά απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν για 90 λεπτά. Έτσι ήρθε και το γκολ που μας χάρισε τη νίκη και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η σημερινή επικράτηση ήταν σημαντική και για να αποκτήσουμε καλή ψυχολογία ενόψει των μεγάλων αγώνων του Οκτωβρίου με Κροατία και Πορτογαλία. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε “ομάδα” με όλη τη σημασία της λέξης και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected