Κατηγορίες
Διάφορα

«Αλαλούμ» στο σύστημα για τις αποζημιώσεις: Έδωσαν χιλιάδες ευρώ σε ανθρώπους που δεν είχαν κάνει καν αίτηση (vid)

Τις προηγούμενες μέρες ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε για τις αποζημιώσεις, η καταβολή προς τους κατοίκους που μπορούν να εντοπιστούν από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ θα γινόταν αυτοματοποιημένα, αλλά βάση στοιχείων που επεξεργάζονται το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και η ΑΑΔΕ.

Αυτό που απασχολούσε περισσότερο τους κατοίκους της Θεσσαλίας ήταν καταβολή της άμεσης χρηματικής ενίσχυσης με 6.600 ευρώ, τα οποία αφορούν αντικατάσταση ή επισκευή οικοσκευής (6.000 ευρώ) αλλά και την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, επικρατεί ένα αλαλούμ με τις αποζημιώσεις των 6.500 χιλιάδων ευρώ. Συγκεκριμένα, κάποιοι που δεν δικαιούταν τις έλαβαν χρήματα και κάποιοι άλλοι που τις δικαιούνται δεν τις έχουν πάρει ακόμα. Πιο αναλυτικά οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις αφορούν σχεδόν 4.500 δικαιούχους, στους οποίους θα έπρεπε να είχαν μοιραστεί πάνω από 25 εκατομμύρια.

Απίστευτα είναι και αυτά που λένε οι κάτοικοι της Θεσσαλίας στη κάμερα του Star. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν έλαβε χρήματα μετά τις καταστροφές, ένας κάτοικος της περιοχής απαντάει: «Βεβαίως, αλλά δεν έκανα αίτηση. Πως μπήκαν στο λογαριασμό μου δεν ξέρω».

Η χαρά των κατοίκων ωστόσο δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς όταν ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ, αυτοί που δεν έκαναν αίτηση ή δεν δικαιούνται αποζημίωση θα πρέπει να επιστρέψουν όλο το ποσό στις αρμόδιες αρχές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected