Κατηγορίες
Super League 2 - Μεταγραφές

Ο Μακεδονικός ανακοίνωσε τον Javier Sanguinetti

H ΠΑΕ Μακεδονικός ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/9) την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χαβιέ Σανγκινέτι.

Ο 33χρονος (29/08/1990) Αργεντίνος επιτελικός μέσος, γεννημένος στο Μπουένος Άιρες, έχει πλούσια καριέρα από πρωταθλήματα Α Εθνικής κατηγορίας και διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής.

Ξεκίνησε ως ακραίος επιθετικός και στην Αργεντινή έπαιξε για τις Ουρακάν, Μορόν και Σαν Μιγκέλ, ενώ σε ηλικία 23 ετών «μετακόμισε» στην Κολομβία για λογαριασμό της Μπογιακά Τσικό, την οποία υπηρέτησε σε 81 αγώνες (8 γκολ και 14 ασίστ).

Μετά από το σύντομο πέρασμα του από τη Χαγουάρες (Α Κολομβίας) και την Πουέρτο Καμπέγιο (Α Βενεζουέλας), ήρθε η γη της… Επαγγελίας του Σανγκινέτι, η Βολιβία: μία σεζόν στη Νασιονάλ Ποτοσί, δυόμιση χρόνια στην Κλουμπ Σαν Χοσέ, δύο στην Κλαμπ Όλγουεϊς Ρέντι και μισή σεζόν στη Βίλστερμαν. Συνολικός απολογισμός, για τον ακραίο επιθετικό που μετεξελίχθηκε σε ένα πρώτης κλάσης «δεκάρι»: 82 αγώνες, 25 γκολ, 23 ασίστ, 1 πρωτάθλημα Βολιβίας (2021).

Συνολικά στην καριέρα του, ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής έχει 9 συμμετοχές (1 γκολ, 5 ασίστ) στο Copa Libertadores, τη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση της Λατινικής Αμερικής, καθώς και 8 συμμετοχές (2 γκολ, 3 ασίστ) στο Copa Sudamericana.

Τη σεζόν 2022/23, αποφάσισε να αφήσει τα δυσβάσταχτα για την καθημερινότητα οποιουδήποτε ανθρώπου υψόμετρα της Βολιβίας, και έκανε για πρώτη φορά υπερατλαντικό ταξίδι, με προορισμό της Αλ Ναχμά στη Β κατηγορία του Μπαχρέιν. Με μια έξοχη ομάδα, πέτυχε άνετη άνοδο στην πρώτη κατηγορία μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε και ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Μπαχρέιν, με συνολικό απολογισμό 7 τερμάτων σε 16 συμμετοχές.

Ο Σαγκινέτι συμμετέχει στις προπονήσεις του Μακεδονικού από την Παρασκευή (15/09), κάνοντας check-in στην αποστολή των «πρασίνων» που κατέλυσε μέχρι και την Τρίτη στο Αθλητικό Κέντρο Βώλακα.

Ως αριθμό φανέλας επέλεξε το 70.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected