Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρουμανία: Πέρασε στην 8άδα η Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου χρειάστηκε 2,5 ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο της 22χρονης Ουκρανής, Βικτόρια Ντέμα με 4-6, 6-2, 6-3 μια νίκη που την έφερε στα προημιτελικά του τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην πόλη Σλομποζία της Ρουμανίας.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια πίεσε σε μεγάλο βαθμό το service της αντιπάλου της, φτάνοντας σε break-points 21 φορές(!) για να εκμεταλλευτεί τις 9, ενώ από την πλευρά της δέχθηκε 6 break (6/14). 

H Γραμματικοπούλου ξεκίνησε το παιχνίδι με break και δύο holds, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1, ωστόσο η Ντέμα πήρε πίσω το χαμένο της service ισοφαρίζοντας αρχικά σε 3-3 και αμέσως μετά σε 4-4, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο σερί games για την Ουκρανή που πήρε το set με 6-4. 

Στο 2ο set οι δύο παίκτριες ξεκίνησαν έχοντας από ένα break (1-1), με την Ντέμα να φτάνει στο πρώτο της hold στο set κάνοντας το 2-1. Ωστόσο, η συνέχεια άνηκε στη Γραμματικοπούλου η οποία κατέκτησε τα επόμενα 5 games φτάνοντας στο 6-2 και στο 1-1. 

Στο decider game η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με 4-1 έχοντας σπάσει δύο φορές το service της Ντέμα, που κατάφερε να πάρει πίσω μόνο το ένα μειώνοντας σε 4-2 και 4-3. Στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κρατήσει το service της σφραγίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια εκ των δύο Ρουμάνων, Άνκα Αλεξία Τοντόνι και Τζόρτζια Άντρεα Κράτσιουμ που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected