Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έχανε τα άχαστα ο Ολυμπιακός, η Φράιμπουργκ τα έβαλε και ξεκίνημα με ήττα (vids)

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός κάλλιστα θα μπορούσε να διαγράψει έναν ευρωπαϊκό θρίαμβο, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-3 από την…κυνική Φράιμπουργκ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, αν και είχε καλή εικόνα ανά διαστήματα. Δύο γκολ για τους Πειραιώτες ο Ελ Κααμπί (40′-75′). Δοκάρι είχε ο εκπληκτικός Φορτούνης (26′).

Το λάθος του Φρέιρε μαζί με την απροσεξία του Ρέτσου ήταν καθοριστικά για την αναμέτρηση και μαζί με το γκολ του Φίλιπ, η Φράιμπουργκ έφυγε από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” με το διπλό, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με το… κρίμα.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός θέλησε να αιφνιδιάσει τη Φράιμπουργκ και οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίεσαν ψηλά στο γήπεδο, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 5ο λεπτό. Οι Πειραιώτες με Ελ Κααμπί, Μασούρα και Φορτούνη επέμεινε στην πίεση ψηλά και ο τελευταίος έκλεψε μέσα στην περιοχή πασάροντας στην καταλληλότερη στιγμή στον Μαροκινό, ο οποίος εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο πάνω στη γραμμή έκοψε με υπερένταση ο Γκίντερ, καθώς ο Ατουμπόλου είχε εξουδετερωθεί.

Η Φράιμπουργκ άνοιξε το σκορ στο Φάληρο από μια ανύποπτη φάση και μετά από αβίαστο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων. Ο Φρέιρε γύρισε με ρίσκο την μπάλα προς τον Πασχαλάκη και ο Σάλαι βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη για να γράψει το 0-1!

Ο Ολυμπιακός δεν θορυβήθηκε απ’ το γκολ των Γερμανών και συνέχισε να πιέζει, ωστόσο στο 19′ “έχασε” τον Έσε.

Ο Έσε διεκδίκησε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή της Φράιμπουργκ με τον Σάλαι, ο οποίος πήδηξε με προτεταμένο τον αγκώνα χτυπώντας τον Έσε στο κεφάλι. Ο διαιτητής δεν έδωσε ούτε φάουλ, ενώ ο Σαντιάγκο Έσε αναγκάστηκε να περάσει εκτός ματς με τον Βιθέντε Ιμπόρα να μπαίνει στη θέση του.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε στο 26′ κόρνερ από αριστερά και με τη μαεστρία που τον χαρακτηρίζει έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ατουμπόλου. Ο Ολυμπιακός έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο γκολ, ωστόσο το 0-1 παρέμεινε.

Ο Ολυμπιακός έκανε φανερό στη Φράιμπουργκ πως θα “σκυλιάσει” για ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και τα κατάφερε στο 41′! Ο Ροντινέι έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Ελ Κααμπί βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να πετύχει ένα σεντερφορίσιο γκολ για το 1-1!

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Σμιντ έκανε λάθος παρόμοιο με του Φρέιρε και ο Μασούρας έφυγε από δεξιά μόνος απέναντι στον Ατουμπολού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός επιχείρησε αριστερό πλασέ, αλλά ο πορτιέρε των Γερμανών απέκρουσε. Στην επαναφορά αστόχησε και ο Ελ Κααμπί!

Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση, χωρίς να καταφέρει να καθαρίσει μια φάση διαρκείας. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ρέτσος επιχειρώντας προβολή να πατήσει εντός περιοχής τον Ντόαν. Ο Ολλανδός ρέφερι έδειξε απευθείας την άσπρη βούλα και ο Βιντσέντζο Γκρίφο σκόραρε εύστοχα για το 1-2. Ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου 45λεπτου.

Το κοινό του Καραϊσκάκη αποθέωσε τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο ματς αντί του Πεπ Μπιέλ. Στο 48′ Ροντινέι και Φορτούνης συνεργάστηκαν από δεξιά, ο αρχηγός έβγαλε τη σέντρα για τον Μασούρα, ο πορτιέρε της Φράιμπουργκ απομάκρυνε με γροθιές και ο Ιμπόρα με κεφαλιά απείλησε σε πρώτο χρόνο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι! Στο 61′ ο Γιόβετιτς πέρασε στο ματς, αντί του Μασούρα.

Στο 75′ ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ που δικαούταν. Ο Φορτούνης μοίρασε την ασίστ από αριστερά, ο Ελ Κααμπί έκανε εξαιρετική κίνηση και με ένα απίθανο τσίμπημα έδωσε κατεύθυνση στην μπάλα προς τα δίκτυα της Φράιμπουργκ για το 2-2!

Ένα λεπτό αργότερα ο Φορτούνης αποχώρησε για να δώσει τη θέση του στον Σολμπάκεν, ενώ ο Κίνι πήρε τη θέση του Ορτέγκα. Το κοινό αποθέωσε τον Φορτούνη με παρατεταμένο χειροκρότημα και συνθήματα με το όνομα του.

Η Φράιμπουργκ βρήκε γκολ για το προβάδισμα λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας. Ο Ντόαν εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα πήγε στον Φίλιπ που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Γιόβετιτς που σούταρε με το αριστερό και… 2-3!

Ο Ολυμπιακός αμέσως μετά έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γιόβετιτς. Ο Ροντινέι από τα δεξιά έκανε φοβερή ενέργεια, πάσαρε στον Γιόβετιτς ο οποίος σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Ορτέγα (78′ Κίνι), Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Φρέιρε, Καμαρά, Έζε (24′ λ.τ. Ιμπόρα), Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (78′ Σολμπάκεν), Μπιέλ (46′ Ποντένσε), Ελ Κααμπί

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ) : Ατουμπόλου, Σμιντ (55′ Σιλντίγια), Κέμπλερ, Λάινχαρτ, Γκίντερ, Χέφλερ, Έγκεσταϊν, Γκρίφο (76′ Βαϊνχάουτ), Ντόαν (90+2′ Αντάμου), Σάλαϊ (76′ Φίλιπ), Χέλερ (90+2′ Κεϊτέλ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected