Κατηγορίες
Super League 2

Έγραψε ιστορία ο Γιούχτας, 2-0 τον Διαγόρα!

Ο Γιούχτας πέτυχε ιστορική νίκη με 2-0 επί του Διαγόρα Ρόδου στην Ιεράπετρα ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο την παρουσία του στη Super League 2.

Ένας Γιούχτας βγαλμένος από τα όνειρα των φίλων του «πάτησε» τον Διαγόρα και πέτυχε μία νίκη που θα γραφτεί στα βιβλία της ιστορίας και θα μνημονεύεται για χρόνια στις Αρχάνες. Το συγκρότημα του Νίκου Σουργιά παρότι αγωνίστηκε πολύ μακριά από την έδρα του, στη μακρινή Ιεράπετρα και το «Βουζουνεράκειο» δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από τον Διαγόρα και έφτασε απόλυτα δίκαια στην τελική επικράτηση με 2-0.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουτσάκη στο 8’ έπειτα από γύρισμα του κορυφαίου στην αναμέτρηση, Μάρτσι. Νέα σημαντική στιγμή στο 12΄με τον Νοικουράκη να βγαίνει σε θέση βολής, αλλά τον εξαιρετικό Σηφάκη να αποκρούει. Ο νεαρός, δανεικός γκολκίπερ από τον ΟΦΗ, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του.

Η πίεση του Γιούχτα απέδωσε, καθώς στο 29΄ ο Μάρτσι βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Αλεξόπουλο, ο οποίος με άψογη κεφαλιά πέτυχε το πρώτο γκολ του Γιούχτα σε επαγγελματική κατηγορία.

Η έντονη ζέστη που επικράτησε στην Ιεράπετρα όπως είναι λογικό έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με τον Γιούχτα πάντως να διατηρεί τον έλεγχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα των Αρχανών σκόραρε ξανά στο 57’ σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη της. Ο Νοικοκυράκης με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0, έπειτα από νέα ασίστ του Μάρτσι, που έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Διαγόρας προσπάθησε από την πλευρά του να επιστρέψει στο ματς, πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε ορισμένες φάσεις, όμως ο Πρινιωτάκης και η άμυνα του Γιούχτα ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να διατηρήσουν μία νίκη, ιστορικής και όχι μόνο σημασίας για το σύνολο του Νίκου Σουργιά που ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρονιά.

Τελευταία φάση για τον Γιούχτα στο 95′ με τον Γκίνη να πλασάρει από κοντά και τον Σηφάκη να σώζει την ομάδα του από το 3-0.

Συνθέσεις

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς): Πρινιωτακης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φαζός, Κόλα, Μάρτσι (87′ Βρεττός), Μπουτσάκης (87′ Τζανής), Πολυχρόνης (75′ Κίσσας), Νοικοκυράκης (75′ Γκίνη), Μπρους, Αλεξόπουλος (80′ Ροβίθης).

Διαγόρας Ρόδου (Θωμάς Γράφας): Σηφάκης, Δημητρίου, Ιγκνιάτοβιτς, Μανωλάκης, Νικόλης (66′ Γκάτα), Αρίας, Μασούρας, Μουντές (66′ Λούτσικ), Λεσάι, Μανιάς, Τσιαντούλας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected