Κατηγορίες
Αθλήματα

Τόκιο: Η Κασάτκινα “λύγισε” την Παπαμιχαήλ

Τα έδωσε όλα απέναντι στη No13 του κόσμου η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 6-4, 6-4 μετά από 2 ώρες αγώνα, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Toray Pan Pacific Open και έτσι η Ντάρια Κασάτκινα παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η Κασάτκινα πίεσε για το break από το ξεκίνημα του αγώνα και το πέτυχε στο πρώτο game, αλλά η Δέσποινα είχε την άμεση απάντηση (1-1). Η Ρωσίδα, ωστόσο, πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο πέμπτο game(3-2) και το διατήρησε μέχρι το 5-4, όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το σετ.

Εκεί η Παπαμιχαήλ ήταν άκρως απειλητική και είχε ευκαιρίες για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ, ωστόσο η Κασάτκινα έσβησε και τα τρία break point (το πρώτο με μεγάλη βοήθεια από το φιλέ) και τελικά «έγραψε» το 1-0 στο δεύτερο set point της. Χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα!

Στο δεύτερο σετ η Κασάτκινα σημείωσε δύο σερί break και προηγήθηκε με 3-0, βάζοντας πλέον γερές βάσεις για την πρόκριση. Παρότι η Δέσποινα «έσπασε» την αντίπαλό της στη συνέχεια, έχασε για άλλη μια φορά το σερβίς της αμέσως μετά (4-1), οπότε όλα άρχισαν να ξεχωρίζουν οριστικά.

Και, όμως, η Δέσποινα δεν το έβαλε κάτω. Πήρε τρία game στη σειρά κόντρα στην εξαντλημένη αντίπαλό της και έφερε το σετ στα ίσα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της την πιο κρίσιμη στιγμή. Η Κασάτκινα έκανε το 5-4 και έστω και… ασθμαίνοντας σφράγισε στη συνέχεια την πρόκριση μετά από υπερπροσπάθεια συνολικής διάρκειας δύο ωρών. Στο τέλος ήταν ζήτημα ποιότητας…

Θα παίξει στα προημιτελικά με την Τζέσικα Πεγκούλα, που χθες νίκησε εύκολα στα δύο σετ την Κριστίνα Μπούκσα.

Στη διοργάνωση μετέχει και η Μαρία Σάκκαρη, που θα αναμετρηθεί στην πρεμιέρα της (περίπου στις 11.30) με τη Μισάκι Ντόι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected