Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Τέλος το ταξίδι για τον Αχαρναϊκό, πρόκριση για την ανώτερη Κηφισιά

Η Κηφισιά επικράτησε εκτός έδρας του Αχαρναϊκού (2-0) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και εξασφάλισαν την πρόκριση για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας, για τρίτη διαδοχική σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, το ταξίδι των “πρασίνων” στον θεσμό έλαβε τέλος, μετά από μια σπουδαία πορεία κατά την οποία άφησαν εκτός συνέχειας τους ΑΟ Αγίων Θεοδώρων, ΑΟ Νέας Αρτάκης, Παναχαϊκή και Πιερικό, παρά το γεγονός πως αγωνίζονται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής.

Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν ο Νίκος Βαφέας με πλασέ από τη μικρή περιοχή (32′) και ο Νίκος Πέιος με καρφωτή κεφαλιά (48′).

Η Κηφισιά είχε από νωρίς τον έλεγχο, κρατώντας παράλληλα τον Αχαρναϊκό μακριά από την περιοχή της. Στην πρώτη καλή στιγμή που έκανε μάλιστα, στο 33ο λεπτό, η Κηφισιά βρήκε δίχτυα με τον Βαφέα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπιφουμά έκανε την ατομική ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Βαφέα, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση από τη μικρή περιοχή.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 48ο λεπτό, ο Πέιος διεύρυνε το προβάδισμα της Κηφισιάς με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Παρρά από τα αριστερά. Όσο περνούσε η ώρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να μη δίνουν δικαιώματα στους γηπεδούχους.

Η Κηφισιά είχε καλές στιγμές για τρίτο τέρμα στο 60′ με τον Σπίνο και στο 88′ του αγώνα με τον Κωνσταντακόπουλο. Από την πλευρά του, η καλύτερη στιγμή του Αχαρναϊκού ήρθε στο 78ο λεπτό, όταν ο Βλαχίδης σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από δύσκολη γωνία.

Συνθέσεις

Αχαρναϊκός (Γιώργος Παπακωστούλης): Συράκας, Γκούφας, Μπιταξής, Τσίκλος (59′ Βλαχίδης), Μάναλης, Πηνιώτης, Γκούφα, Γερώνυμος (52′ Αντωνόπουλος), Ματσούκας (67′ Μπιμάι), Νατσιόπουλος (60′ Παπαδόπουλος), Χατζής (83′ Νάκας).

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Σπίνος (83′ Λαντρ), Βαφέας, Γκόμπελιτς, Παρράς (83′ Σμπώκος), Πέιος, Ιπαλίμπο (67′ Πρίτσας), Ίλιεφ, Μπιφουμά (67′ Αντερέγκεν), Ματέους Σάντος (46′ Κωνσταντακόπουλος), Τεττέι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected