Αθλήματα

Σανγκάη: Εκτός συνέχειας ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από τον Αμπέρ (vid)

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Masters στη Σανγκάη γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χάνοντας από τον Ουγκό Αμπέρ.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Γάλλος τενίστας επικράτησε του Έλληνα τενίστα με 6-4, 3-6, 7-5 και πανηγύρισε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά. H ήττα αυτή δεν σημαίνει μόνο αποκλεισμό για τον Τσιτσιπά, αλλά και ευκαιρία για τους… κυνηγούς του στο Race της ATP ενόψει Nitto ATP Finals.

To πρώτο set ξεκίνησε ιδανικά για τον Αμπέρ, ο οποίος στο πρώτο game έσπασε το service του Έλληνα τενίστα. Αυτό ήταν αρκετό για τον Γάλλο τενίστα να πάει με το προβάδισμα στα τέλη του πρώτου set (5-4). Στο δέκατο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε με διπλό break point (15-40), όμως ο Γάλλος το έσβησε με δύο σερί πόντους. Το πρώτο set αποκτήθηκε από το Αμπέρ με ακόμη ένα σερί πόντων.

Στο δεύτερο set ο Τσιτσιπάς ήταν αναγκασμένος να βγάλει αντίδραση. Στο τέταρτο game, μάλιστα, ο νεαρός τενίστας έσπασε το service του αντιπάλου του (3-1). Ο Έλληνας διατήρησε το πρόβαδισμά του και στο 9ο με τις μπάλες στα χέρια έφερε στα ίσα το ματς.

Το τρίτο set ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τον Αμπέρ. Ο Γάλλος με 3-0 σερί πήρε προβάδισμα, το οποίο διατήρησε (4-1). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως, έβγαλε αντίδραση και με αντίστοιχο σερί έφερε το set στα ίσα (4-4).

Από εκεί και πέρα οι δύο τενίστες κράτησαν τα service τους με το σκορ να διαμορφώνεται στο 6-5 υπέρ του Γάλλου. Στο 12ο game ο Αμπέρ πραγματοποίησε πολύ καλά χτυπήματα και με λίγο τύχη πήρε το game, πανηγυρίζοντας παράλληλα τη νίκη κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected