Basket

Έβγαλε αντίδραση και πήρε το πρώτο ροζ φύλλο ο Παναθηναϊκός (vids)

Οι “πράσινοι” φάνηκε να έχουν μπόλικο άγχος, όμως, παρότι απώλεσαν διαφορά 16 πόντων, κατάφεραν να “σπάσουν το ρόδι” στην Ευρωλίγκα, με την ώθηση που έδωσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο τα σουτ του Μαντζούκα.

Οι φωνές του Εργκίν Αταμάν μετά την πρεμιέρα της Basket League με το Μαρούσι φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/10) να πιάνουν τόπο από την αρχή, όμως αν και έδειξαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο τους παίκτες του, δεν πήγαν τελικά στον βρόντο…

Οι (χωρίς Σλούκα, Μήτογλου) «πράσινοι», παρά τα πολλά – και πάλι – σκαμπανεβάσματά τους, επικράτησαν της Μπάγερν Μονάχου με 78-71 στο ΟΑΚΑ και πέτυχαν την πρώτη φετινή νίκη τους στην Ευρωλίγκα. Το «τριφύλλι» έδειχνε πως μπορεί να έχει εύκολο έργο στο ξεκίνημα, μετά το 23-11 του δεκαλέπτου και το +16 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, δίχως ανάλογη συνέχεια.

Ωστόσο, λόγω της κακής δημιουργίας (12 ασίστ), των πολλών λαθών (14) και των χαμένων ριμπάουντ (14 επιθετικά «σκουπίδια» από τους φιλοξενούμενους), οι Γερμανοί επέμεναν να μένουν στο ματς και το διεκδίκησαν ως και το 36′. Σε εκείνο το σημείο, δύο τρίποντα από τους Μαντζούκα και Γκραντ διαμόρφωσαν το 70-59 και έβγαλαν από το μυαλό των παικτών του Πάμπλο Λάσο κάθε σκέψη για ανατροπή και νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν διατήρησε την παράδοση και πέτυχε την έβδομη νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια με τους Βαυαρούς, με κορυφαίο σκόρερ τον Ματίας Λεσόρ, που πέτυχε 16 πόντους. Παραγωγικό βράδυ από τον Τζέριαν Γκραντ, αν και σε πολλά σημεία του ματς κράτησε πολύ τη μπάλα στα χέρια… Πολύ καλή, αλλά όχι αρκετή για τη μαχητική Μπάγερν, η εμφάνιση του Μπολμάρο (19π.)

Πριν από το τζάμπολ του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα της πολεμικής διαμάχης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης…

Τα δεκάλεπτα: 23-11, 37-30, 54-48, 78-71.

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Βιλντόζα 8, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 2 , Παπαπέτρου 8 (1), Γκραντ 14 (2) , Λεσόρ 16, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11 (1), Ερνανγκόμεθ 10 (2), Μαντζούκας 9 (3).

Μπάγερν (Λάσο): Γουάιλερ-Μπαμπ 2 , Φρανσίσκο 8 (2), Έντουαρντς, Γκιφάι 7 (1), Μπόνγκα 10 (1) , Μπολμάρο 19, Ομπστ 7 (1), Ιμπάκα 7, Μπούκερ 11, Γκιλέσπι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected