Κατηγορίες
Αθλήματα

Βήμα πρόκρισης στους «32» ο εξαιρετικός Ολυμπιακός!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού.

Στην πρώτη «μάχη» της φάσης των «64» του EHF European Cup, η ελληνική ομάδα «πέρασε» με 31-24 από τη Σαρδηνία, κυριαρχώντας κόντρα στη δευτεραθλήτρια Ιταλίας και κάτοχο του Κυπέλλου, Ρέιμοντ Σάσαρι, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους «32».

Από το πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι, όμως στο δεύτερο, ανέβασαν ακόμη περισσότερο «στροφές», πήραν μεγάλες διαφορές και με εξαιρετική άμυνα και κορυφαίο σκόρερ τον Σάββα, με οκτώ γκολ (επτά ο Τζηράς), κατέκτησαν τη νίκη στην έδρα της ιταλικής ομάδας, στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου του ευρωπαϊκού θεσμού.

Την Τετάρτη (18/10, 18:00), στη ρεβάνς των «64» της διοργάνωσης στην Ηλιούπολη, η ομάδα του Νίκου Γραμματικού, που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, θέλει να υπερασπιστεί το σημερινό αποτέλεσμα και να «σφραγίσει», κόντρα στη Ρέιμοντ Σάσαρι, το πολυπόθητο εισιτήριο για τη φάση των «32».

Ο Ολυμπιακός «μπήκε» δυνατά στο ματς και άνοιξε το σκορ (0-1) στα 52 δευτερόλεπτα, με τον Παπαβασίλη, με τον Τζηρά να «γράφει» το 3-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών. Ο Σάββας διατήρησε τη διαφορά στο +2 (4-6), με γκολ στο 12:40, όμως η Σάσαρι ισοφάρισε (6-6). Ο Παπαβασίλης «απάντησε», στο 15:54 και έκανε το 7-6, με τους γηπεδούχους να περνούν για πρώτη φορά μπροστά (9-8). Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, αντέδρασε και με τέρμα του Παπαβασίλη (23:42), προηγήθηκε με 11-9, ενώ ο Σλαβούλιτσα σκόραρε, για το 13-11, στο 27:49. Η ιταλική ομάδα μείωσε σε 13-12, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απόλυτα. Στο 43ο λεπτό, ο Καραμπουρνιώτης ανέβασε τη διαφορά στο +5 (15-20), ενώ ο Σλαβούλιτσα «βρήκε» δίχτυα στο 47:51, για το 24-18! Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τέρμα του Τζίμπουλα στην κόντρα (52:56), ξέφυγε με +7 (19-26), με τον Σάββα να «χτυπάει» ξανά, αυτή τη φορά για το 27-20, στο 55ο λεπτό. Νέο γκολ από τον Σάββα (58:44) και 30-23 ο Ολυμπιακός, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζηρά, σε «νεκρό» χρόνο (60:00), επικράτησε με 31-24.

Ολυμπιακός (Νίκος Γραμματικός): Κοτανίδης, Τζηράς 7, Καραμπουρνιώτης 1, Σάββας 8, Σλίσκοβιτς 3, Παπαβασίλης 3, Σλαβούλιτσα 4, Βίντα 1, Τζίμπουλας 1, Τσιγαρίδας 1, Κάβτσιτς 1, Μιχαηλίδης 1, Κανδύλας, Πασσιάς, Μοντόρο, Παπαντωνόπουλος

Δηλώσεις

Νίκος Γραμματικός: «Στο πρώτο ημίχρονο, προσπαθούσαμε να βρούμε ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκαμε καλύτερα, παίξαμε καλύτερα. Δεν είναι η εικόνα που θέλουμε, όμως ήταν καλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Συγκεντρωνόμαστε, θέλουμε να τελειώσουμε τη δουλειά στην έδρα μας, την Τετάρτη. Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάσαμε μια σχετικά καλή εικόνα. Η ομάδα της Σάσαρι είναι πολύ καλή, με νέα παιδιά που έπαιζαν πολύ γρήγορα και είχαν κι αυτοί κάποια καλά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα και την Τετάρτη εξαρτάται καθαρά από τη δική μας απόδοση. Το αφήνουμε πίσω το σημερινό, συγχαρητήρια στα παιδιά».

Σάββας Σάββας: «Είχαμε ένα αναμενόμενο πρώτο ημίχρονο, δεν είχαμε βρει ακόμα ρυθμό, αλλά μέσα από την καλή άμυνα στο δεύτερο και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση, βρήκαμε κάποια εύκολα γκολ και πήραμε μεγάλη διαφορά. Είναι ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ για τη ρεβάνς στην έδρα μας, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα για την πρόκριση, όμως είναι η πρώτη μας ευρωπαϊκή νίκη φέτος και είναι σημαντικό».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected