Κατηγορίες
Basket

Ο Άρης έριξε στο…καναβάτσο την περσινή φιναλίστ!

Τι κι αν ήταν λαβωμένος και έπαιζε κόντρα στη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης;

Ο Άρης είχε πάθος, ένταση, Τολιόπουλο και άνοιξε λογαριασμό στο EuroCup (68-66 την Τουρκ Τέλεκομ).

Στη “σκυλομαχία” της Θεσσαλονίκης, ήταν η σειρά του Άρη, που αγωνίστηκε χωρίς τον Λευτέρη Μποχωρίδη, να βγει νικητής (68-66 την Τουρκ Τέλεκομ). Οι «κίτρινοι» ήταν ενθουσιώδεις, είχαν πάθος, ένταση, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και παρά τη δυστοκία τους εντός πεδιάς (41.2), έλυσαν το γόρδιο δεσμό.

Πρώτη νίκη για τον Άρη στον όμιλο με κορυφαίο το Βασίλη Τολιόπουλο που έκανε carreer high στη διοργάνωση με 22 πόντους. Συγκινητικός ο κόσμος της ομάδας, έσπρωξε με τη φωνή του τους παίκτες του Καστρίτη και βοήθησε τα μέγιστα στο αποτέλεσμα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Το φιλμ

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού “έβρεξε” τρίποντα στο Αλεξάνδρειο με τους Γκάλινατ, Τολιόπουλο και Σανόγκο να εκτελούν για το 9-2, 2΄. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το ίδιο νόμισμα (Γουάλας, Άνταμς, Ουλουμπάι) για να πάρουν μάλιστα και κεφάλι στο σκορ με τον πρώην παίκτη της Μπασκόνια (14-18, 5′). Το τελευταίο κομμάτι της πρώτης περιόδου έδωσε τη θέση του στις άμυνες και εκεί ο Άρης τα πήγαινε καλύτερα (23-18, 9′).

Μία σου και μία μου μέχρι την ανάπαυλα, με τους Θεσσαλονικείς να δυσκολεύονται πολύ να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, έχοντας ζητήματα μέσα στη ρακέτα αλλά και καλή αμυντική λειτουργία (34-38, 20′).

Οι ομηρικές μάχες συνεχίστηκαν και στην τρίτη περίοδο, η οποία είχε την αίγλη του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο Έλληνας γκαρντ με 11 δικούς του συνεχόμενους πόντους (3/3 τρίποντα στο διάστημα αυτό) έδωσε αέρα 9 πόντων για πρώτη φορά στον Άρη (55-46) και το Αλεξάνδρειο πήρε… φωτιά.

Οι ενθουσιώδεις “κίτρινοι” όμως βιάζονταν να τελειώσουν το ματς και επέτρεψαν σε μία ποιοτική ομάδα σαν την Τουρκ Τέλεκομ να επιστρέψει με 8-0 σερί.

Οι διαιτητές επέτρεπαν το παιχνίδι της επαφής (εκατέρωθεν) και αυτό ευνόησε εν τέλει τους παθιασμένους γηπεδούχους. Οι Τούρκοι σταμάτησαν την πληγή που τους είχε ανοίξει ο Τολιόπουλος όμως δεν έβρισκαν τρόπο να τρυπήσουν την άμυνα των Θεσσαλονικιών και αυτό το πλήρωσαν.

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 34-38, 55-54, 68-66

*με στοιχεία από το Eurohoops

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected