Super League 2

“Καθάρισε” ο Κοσονού για την ΑΕΛ! (vid)

Η ΑΕΛ έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κοσονού, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, επικράτησε εκτός έδρας της Αναγέννησης Καρδίτσας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Super League 2.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΑΕΛ, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Τα λάθη ήταν πολλά μεταξύ των συνδυασμών των «βυσσινί» που δεν μπορούσαν να απειλήσουν, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν περιοριστεί σε δευτερεύοντα ρόλο.

Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 32′. Ο Οτορμίν μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, βγήκε τετ– α– τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ, ο οποίος πέτυχε την μπάλα και στη συνέχεια κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή, ο Ανδρικόπουλος απομάκρυνε την μπάλα και τον κίνδυνο.

Η επόμενη σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Μετά από ωραία κάθετη από τον άξονα, ο Πεντρόσο βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε και τον τερματοφύλακα, όμως προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, σπαταλώντας έτσι μία μεγάλη φάση, με τους παίκτες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τους παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη να δημιουργούν ακόμη μία καλή στιγμή. Όταν στο 59′ και σε μία αντεπίθεση της ΑΕΛ, ο Πεντρόσο μέσα στην περιοχή και δεξιά έκανε το κοντρόλ, επιχείρησε το σκαστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Δύο λεπτά μετά όμως, οι «βυσσινί» έφτασαν στο γκολ που έψαχναν τόσο έντονα. Ο Κοσονού, που πλέον φέτος μας δείχνει και την έφεση στο γκολ, υποδέχτηκε την μπάλα πλάγια και αριστερά από πάσα του Οτορμίν, έκανε το σουτ στην αντίθετη γωνία του τέρματος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει αυτή τη φορά Τσέλιου, με το 0–1 να είναι γεγονός.

Μάλιστα η ΑΕΛ και πάλι με τον ίδιο πρωταγωνιστή κατάφερε να φτάσει στα δύο τέρματα με τη σέντρα σχεδόν! Ο Μαϊδανός από τα δεξιά έκανε όμορφη ενέργεια και συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι, εκεί όπου ο επερχόμενος Κοσονού με σουτ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Τσέλιο και έκανε το 2–0 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς!

Στη συνέχεια του αγώνα, η ΑΕΛ δεν άφησε την Αναγέννηση Καρδίτσας να αντιδράσει, μην αφήνοντας κενούς χώρους στα μετόπισθεν, ενώ παράλληλα, εκμεταλλευόμενη τα κενά που άφηναν πλέον οι αντίπαλοι στην άμυνα, δημιούργησε προϋποθέσεις και για τρίτο τέρμα.

Όπως στο 80ό λεπτό, όταν από γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, ο Αντράντα εξ’ επαφής με τη μία επιχείρησε να νικήσει τον Τσέλιο, ο οποίος ήταν σε κατάλληλη θέση και αποσόβησε τον κίνδυνο. Στα τελευταία λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, με τους «βυσσινί» να επιστρέφουν στις νίκες χάρη στα γκολ του Κοσονού, όπως συνέβη και με τον Ηρακλή, τη 3η αγωνιστική στο AEL FC Arena.

Συνθέσεις

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γιώργος Τυριακίδης): Τσέλιος, Τομάσεβιτς (62′ Ντουμάνης), Ανδρικόπουλος, Σκόνδρας, Σταμόπουλος, Μπούζας, Κοζορώνης, Κέρθι, Βερνάρδος (68′ Κορέλας), Ξύδας (46′ Μακρυδάκης), Αθανασιάδης (57′ Κονίλιο)

ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας (87′ Θωμαΐδης), Αντράντα, Οτορμίν (62′ Πατράλης), Μαυριάς (79′ Παπαδόπουλος), Κοσσονού (79′ Μπρου), Πεντρόσο

*με στοιχεία από το arenalarissa.gr, φωτ. athleticlarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected