Basket

Τριπλό μέτωπο στο EuroCup Γυναικών (vids)

Οι τρεις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στο EuroCup Γυναικών δίνουν σήμερα ραντεβού στο παρκέ για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός, Ελευθερία Μοσχάτου και Παναθηναϊκός παίζουν εντός έδρας και υποδέχονται αντίστοιχα της Καϊσερί, Καρόλο και Μέχελεν.

Πρώτος χρονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού, ο οποίος θα αναμετρηθεί στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» με την τούρκικη Καϊσερί στις 18.30. Στο πρώτο γύρο οι “ερυθρόλευεκες” είχαν νικήσει 85-69 εκτός έδρας. Mέρος των εσόδων από τα εισιτήρια θα διατεθεί για την υποστήριξη των παιδιών του «Τζάμπολ Αγάπης». Η Αγγελική Νικολοπούλου δήλωσε: «Είναι μια εβδομάδα αρκετά δύσκολη, στην οποία θα πρέπει να έχουμε 100% στοχοπροσήλωση στο πλάνο μας. Το παιχνίδι κρίνει, ουσιαστικά, την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση του Eurocup. Γνωρίζουμε, ότι η Καϊσέρι είναι μια δύσκολη ομάδα, αλλά εμείς δεν έχουμε περιθώριο να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη, προκειμένου να εκπληρώσουμε έναν από τους στόχους που έχουμε θέσει σαν ομάδα, φέτος. Ωστόσο, ο αγώνας θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στο πλευρό μας θα βρίσκονται  οι αθλήτριες του «Τζάμπολ Αγάπης». Για αυτό το λόγο, εύχομαι να παρευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι στο γήπεδο, για να στηρίξουν όχι μόνο την ομάδα, αλλά και μια κοινωνική δράση που τόσα χρόνια δραστηριοποιείται για το καλό των παιδιών αυτών. Αξίζουν τη συνεισφορά μας και το χειροκρότημα».

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Ματουσέφσκα (Πολωνία), Κοάνους (Γαλλία), Σάντσεθ Γκονθάλεθ (Ισπανία)

Το πρόγραμμα

18.00 Ρουζόμπεροκ-ΤΤΤ Ρίγα
18.30 Ολυμπιακός-Καϊσερί

Η βαθμολογία

1.ΤΤΤ Ρίγα 3-0
2.Ολυμπιακός 2-1
3.Καϊσερί 1-2
4.Ρουζόμπεροκ 0-3

Η Ελευθερία Μοσχάτου υποδέχεται στο γήπεδό της στις 19.30 την Καρόλο, την θεωρητικά πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες η γαλλική ομάδα είχε επικρατήσει 108-42. Γνώρισε την πρώτη της ήττα στην τρίτη αγωνιστική από την Μπρνο εκτός έδρας την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Ιβάνοβιτς (Σερβία), Γκιόρφι (Ουγγαρία), Στεφανόφ (Βουλγαρία).

Το πρόγραμμα

17.30 Καδί Λα Σέου-Μπρνο
19.30 Ελευθερία Μοσχάτου-Καρόλο

Η βαθμολογία

1.Καρόλο 2-1
2.Καδί Λα Σέου 2-1
3.Ελευθερία Μοσχάτου 1-2
4.Ζαμπίνι Μπρνο 1-2

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μέχελεν στις 20.30 στο κλειστό γυμναστήριο Χολαργού με στόχο την τρίτη του νίκη στη διοργάνωση. Στον πρώτο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε νικήσει 91-87 εκτός έδρας.

Η Τζασμίν Τζόουνς δήλωσε για τον αγώνα: «H Μέχελεν είναι μια σπουδαία ομάδα, διαθέτει ένα επιθετικό οπλοστάσιο και μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν δύσκολο και το αυριανό θα είναι ακόμα πιο απαιτητικό. Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε. Χρειαζόμαστε τη στήριξη των φιλάθλων μας. Θέλουμε να γεμίσουν το γήπεδο και να μας δώσουν ενέργεια».

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Χασάνοφ (Αζερμπαϊτζάν), Κούτσιρεκ (Τσεχία), Τσέντερ (Ρουμανία)

Το πρόγραμμα

18.00 Μπίστριτσα-Μπεσίκτας
20.30 Παναθηναϊκός-Μέχελεν

Η βαθμολογία

1.Μέχελεν 2-1
2.Μπεσίκτας 2-1
3.Παναθηναϊκός 2-1
4.Σλάβια Μπάνσκα Μπίστριτσα 0-3

Εκτός των τειχών

Σπανού, Τσινέκε και Στέλλα Καλτσίδου αγωνίζονται επίσης σήμερα στο EuroCup Γυναικών. Η Μπουρζ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αντάλια στις 17.00, η Γκορζόφ της Έλενας Τσινέκε υποδέχεται την Πιεσάνσκε Τσάικι στις 20.00 και η Λόντον Τάουερς της Στέλλας Καλτσίδου την Μπαρέιρο στις 21.00.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected