Κατηγορίες
Basket

Τρία δεκάλεπτα “αφωνίας” και ήττα για τον Παναθηναϊκό (vids)

Η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό με 80-72, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Οι «μπλαουγκράνα» συνάντησαν αντίσταση μόνο για ένα δεκάλεπτο και στη συνέχεια πάτησαν το… γκάζι φτάνοντας τόσο άνετα όσο μαρτυρά το τελικό σκορ στην πέμπτη τους επιτυχία σε έξι αναμετρήσεις. Από την άλλη οι «πράσινοι» οι οποίοι δεν είχαν… βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους «έπεσαν» στο 2-4 και παραμένουν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πρόβλημα στην περιφέρεια και των δύο «μονομάχων» ήταν φανερό από το ξεκίνημα, καθώς από τους «πράσινους» έλειπαν οι Σλούκας, Βιλντόσα, ενώ για τους «μπλαουγκράνα» είχαν μείνει εκτός ο Γιοκουμπάιτις και ο Λαπροβίτολα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν από την αρχή το προβάδισμα ξεφεύγοντας ακόμα και με διαφορά έξι πόντων (13-7) με τον Βέσελι να κάνει μεγάλη «ζημιά». Ωστόσο, η ελληνική ομάδα πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Γκραντ και το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 21-20 υπέρ των Καταλανών.

Η δεύτερη περίοδος βρήκε τους γηπεδούχους να… ποντάρουν πολλά στην άμυνά τους και να βρίσκουν πολλές επιθετικές λύσεις από τον Τζαμπάρι Πάρκερ ο οποίος κυριαρχούσε και στις δύο πλευρές του παρκέ και στο 18′ η διαφορά υπέρ της ομάδας του Γκριμάου έγινε για πρώτη φορά διψήφια (39-28). Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με 45-33 υπέρ της Μπαρτσελόνα και πλέον ο Παναθηναϊκός είχε μπροστά του να ανέβει ένα… βουνό στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Αντί να υπάρξει μία προσπάθεια για αντεπίθεση στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που συνέχισαν να κυριαρχούν δίχως να μπορεί να αντισταθεί η ελληνική ομάδα. Η διαφορά όχι μόνο δε μειωνόταν αλλά μεγάλωνε διαρκώς και στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του «Παλάου Μπλαουγκράνα» έγραφε 71-47 και τα πάντα είχαν κριθεί, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το τελευταίο κομμάτι του ματς.

Εκεί οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας, καθώς είχε κριθεί από ώρα ο νικητής της αναμέτρησης. Οι παγκίτες των «πράσινων» αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και μείωσαν κάπως και το φινάλε βρήκε δίκαιη και άνετη νικήτρια την Μπαρτσελόνα με 80-72.

https://twitter.com/i/status/1720537353335275678

*με στοιχεία από το basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected