Αθλήματα

Άλλος ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, “καθάρισε” τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ!

Μεγάλο βήμα πρόκρισης για τους «8» του Women’s Challenge Cup έκανε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 0-3 σετ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα της φάσης των «16» του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Βίγκαρς, Πολυνοπούλου, Τερζόγλου, Οικονομίδου, Μιλάνοβα, Ουίλιαμς και λίμπερο την Ξανθοπούλου.

Στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ στους πρώτους πόντους, με τις γηπεδούχες να διατηρούν ένα μικρό προβάδισμα, 8-7. Στα μέσα του σετ, οι γηπεδούχες εκμεταλλεύτηκαν την αδυναμία των παικτριών του Δικεφάλου στην υποδοχή, αυξάνοντας το προβάδισμα τους, 16-12. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στην τελική ευθεία, και έχοντας ως επιθετικές πρωταγωνίστριες τις Ουίλιαμς και Οικονομίδου, έκανε την ανατροπή, 19-21, παίρνοντας ψυχολογία. Σε κρίσιμο σημείο οι «ασπρόμαυρες» πήραν διαφορά, δημιούργησαν τρία σετ μπολ, 21-24, κατακτώντας το πρώτο σετ με 22-25, 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο ΠΑΟΚ, έχοντας την ψυχολογία υπέρ του, ξεκίνησε δυναμικά, έχοντας από την αρχή το προβάδισμα, 7-8. Με καλύτερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση, και καλό μπλοκ, οι «ασπρόμαυρες» συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα από τα μέσα, 14-16, έως και την τελική ευθεία, 19-21. Παίρνοντας σημαντική βοήθεια από τις Τερζόγλου και Οικονομίδου, ο Δικέφαλος διατήρησε την Ντινάμο σε απόσταση ασφαλείας, κατακτώντας και το δεύτερο σετ, με 21-25, κάνοντας το 0-2.

Το τρίτο σετ ήταν οριακό, με τις δύο ομάδες να παλεύουν για διαφορετικούς στόχους. Η Ντινάμο για να παραμείνει στο παιχνίδι, και ο ΠΑΟΚ για να πάρει μία «καθαρή» νίκη η οποία θα του δώσει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ, καθ όλη τη διάρκεια του σετ, με τον Δικέφαλο να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα στα μέσα, 15-16, το οποίο ανέτρεψε η Ντινάμο στην τελική ευθεία, 21-20. Με τις δύο ομάδες να είναι σε κοινή αφετηρία σε κομβικό σημείο, 23-23, ο ΠΑΟΚ με σερί 0-2 έκανε το 23-25, κερδίζοντας τις «Κροάτισσες» με 0-3 σετ.

Ο επαναληπτικός αγώνας στο PAOK Sports Arena, είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected