Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Παναθηναϊκός έχασε στις λεπτομέρειες από την πανίσχυρη Μόντσα (vid)

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε απέναντι στη Μόντσα, αλλά δεν άντεξε στο φινάλε και γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ στο κλειστό του Μετς για το Challenge cup βόλεϊ ανδρών.

O Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Ιερεθουέλο, Βουλκίδη, Πετρέα, Πρωτοψάλτη, Κόβαρ, Ερνάντες και Κοντοστάθη, ενώ η Μόντσα με τους Λοέπκι, Σβαρτς, Γκαλάζι, Μπερέτα, Γκιλ Κρέλινγκ, Τακαχάσι και Γκαγκινι.

Η εκκίνηση του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετική καθώς οι «πράσινοι» με μπλοκ του Κόβαρ στον Σβαρτς προηγήθηκαν με 6-3. Οι Ιταλοί είχαν την απάντηση ισοφαρίζοντας σε 8-8, αλλά το ίδιο ίσχυσε και για τον Παναθηναϊκό, που συνέχισε να έχει καλά ποσοστά στην επίθεση και ξεκάθαρες επιλογές φτάνοντας στο 12-8, έπειτα από άσσο του Πετρέα και νέο μπλοκ στον Σβαρτς. Ο Ερνάντες τελείωσε τις περισσότερες από τις μπάλες που πήρε οδηγώντας το «τριφύλλι» στο 17-11 και λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι με 25-19 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο σετ είχε διαφορετική εικόνα, αφού η Μόντσα ήταν εκείνη που πήρε κεφάλι στο σκορ με 5-8 ύστερα από μπλοκ του Λοέπκι στον Κόβαρ. Οι Ιταλοί είχαν ανεβάσει τον ρυθμό τους και κυρίως την ταχύτητα των επιθέσεών τους φτάνοντας στο +5 (16-11). Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το +5 (11-16). Πρωτοψάλτης και Ερνάντεζ έφεραν πιο κοντά τον Παναθηναϊκό με ένα μίνι σερί (14-17), όμως η Μόντσα διατήρησε τον έλεγχο του σετ και αφού έφτασε στο 15-20, στη συνέχεια πήρε το σετ με 18-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που έφτασε στο +2 (3-1, 4-2, 6-4, 7-5), μέχρι να προσπεράσει η Μόντσα σε 7-8 με μπλοκ στον Κόβαρ και λάθος επίθεση του «τριφυλλιού». Οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σετ μέχρι το σημείο που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν μία λάθος επίθεση της Μόντσα και ένα μπλοκ του Πετρέα, διαμορφώνοντας το 17-15. Ο τεχνικός των Ιταλών πήρε αμέσως τάιμ άουτ για να κόψει τον ρυθμό του «τριφυλλιού», που συνέχιζε να πιέζει από το σερβίς και να βρίσκει πόντους από το μπλοκ, φτάνοντας στο +3 (19-16). Η Μόντσα δεν κατέθεσε τα όπλα, κατεβάζοντας τη διαφορά στο -1 (21-20), ενώ με λάθος του Ερνάντες, ο οποίος πάτησε τη γραμμή των τριών μέτρων σε επίθεση ισοφάρισε σε 22-22. Ο Παναθηναϊκός δεν έχασε την ψυχραιμία του και σε μία περιστροφή όπου είχε στο παρκέ και τους δύο πασαδόρους του (Ιερεθουέλο και Κασαμπαλή!) πήρε τρεις σερί πόντους φτάνοντας στο 25-22 και το 2-1 στα σετ.

Η Μόντσα ήταν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και αναγκασμένη να αντιδράσει, κάτι που έκανε από τους πρώτους πόντους του τέταρτου σετ που προηγήθηκε με 2-5. Ο Ανδρεόπουλος φρέσκαρε τα άκρα του βάζοντας τον Φράγκο στη θέση του Κόβαρ, αλλά οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας (11-14) παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε ανεβάσει την πίεση του από το σερβίς. Η πίεση αυτή απέδωσε καρπούς όταν ο Πρωτοψάλτης πήγε στο σερβίς και με άσσο μείωσε σε 14-15, αλλά το σερί των γηπεδούχων δεν είχε συνέχεια, μιας και η Μόντσα πήρε και πάλι κεφάλι με 15-19 με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με άσσο. Το σετ έδειχνε πως δύσκολα θα ξέφευγε από τους Ιταλούς, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη αφού με 18-25 η Μόντσα ισοφάρισε σε 2-2, κατακτώντας το τέταρτο σετ και οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Κάποια εύκολα λάθη του Παναθηναϊκού στο 5ο σετ έδωσαν τη δυνατότητα στη Μόντσα να προηγηθεί με 3-6 και 5-8 στην αλλαγή των πλευρών. Το «τριφύλλι» μείωσε σε 7-8 με μπλοκ άουτ, αλλά με έναν τυχερό άσσο η ιταλική ομάδα πήγε εκ νέου στο +3 (7-10). Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να επιστρέψει και με δύο άσσους του Γκαγκίνι, η Μόντσα έφτασε στη νίκη στο 5ο σετ με 9-15 και στον αγώνα με 2-3 σετ.

Τα σετ: 2-3 (25-19, 18-25, 25-22, 18-25, 9-15)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected