Αθλήματα

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Αχιλλέα Τόσκα : Από τη Δράμα στη Στουτγκάρδη!

Τεράστιο βήμα στην καριέρα του πραγματοποίησε ο Αχιλλέας Τόσκας, με τον Έλληνα διεθνή παίκτη να ανακοινώνεται από τη Στουτγκάρδη.

Η γερμανική ομάδα που αγωνίζεται στην Βundesliga ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου δεξιού ίντερ, που από τη Δράμα ’86 και τη Handball Premier μεταπηδά στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Τόσκας, που βρίσκεται στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για την τελική φάση του Euro 2024 της Γερμανίας, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τη Στουτγκάρδη.

«Ο Αχιλλέας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στη θέση του»

Με την απόκτησή του οι διοικούντες την ομάδα επενδύουν στο μέλλον. Σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Γιαν Φορστμπάουερ στο τέλος της σεζόν, πιστεύουν πως η απόκτηση του Τόσκα είναι μια πολύ καλή επιλογή.

«Δεν ήταν μια απόφαση που έχει να κάνει με τον Γιάν, αλλά μια απόφαση για τις μελλοντικές προοπτικές του Αχιλλέα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιούργκεν Σβέικαρντ και συμπλήρωσε «ο Αχιλλέας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη στη θέση του, αλλά φυσικά χρειάζεται ακόμα χρόνο για να εξελιχθεί. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να του προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες για αυτό, ειδικά σε μια θέση με έναν τόσο έμπειρο παίκτη όπως ο Κάι Χέφνερ. Είμαστε σίγουροι ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα μπορέσει να μας βοηθήσει».

«Ανυπομονώ πραγματικά να ενταθχώ στη Στουτγκάρδη, θα μου δώσει την ευκαιρία να παίξω στο ισχυρότερο πρωτάθλημα στον κόσμο», δήλωσε με τη σειρά του ο Αχιλλέας Τόσκας.

Η Στουτγκάρδη έπειτα από 19 αγωνιστικές και σε σύνολο 18 ομάδων, βρίσκεται στη 15η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος, με έξι νίκες, μία ισοπαλία και 12 ήττες.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected