Αθλήματα

United Cup: Νίκη στο μικτό διπλό για Τσιτσιπά και Παπαμιχαήλ (vid)

Φινάλε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Ελλάδα στο tie με τον Καναδά, μιας και οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησαν με 7-5, 6-4 των Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ και Στέισι Φουνγκ, σε μία ώρα και 40 λεπτά αγώνα στην Ken Rosewall Arena.

Όπως αναφέρει το Tennis24, μόνο στο ξεκίνημα του αγώνα είχαν τον έλεγχο οι Καναδοί, που προηγήθηκαν με 3-0 και 4-1 έπειτα από γρήγορο δικό του break, αλλά το ελληνικό δίδυμο ανέκαμψε και πήρε ισοφάρισε, παίρνοντας πίσω το break μέχρι το 8ο game (4-4).

Η διαφορά παρέμεινε ίδια ως το 10ο game (5-5), και στο φινάλε του πρώτου μέρους οι Τσιτσιπάς και Παπαμιχαήλ έσπασαν εκ νέου το service των αντιπάλων τους, για να σερβίρουν μετέπειτα με επιτυχία για το 1-0 στα set (7-5).

Στο 2ο set το μομέντουμ παρέμεινε στην ελληνική πλευρά, γεγονός που αποτυπώθηκε και από το γρήγορο τρίτο break των διεθνών μας (2-1), όμως οι Αλιασίμ και Φουνγκ απάντησαν άμεσα (2-2), ενώ κατάφεραν να σβήσουν και το επόμενο break των Ελλήνων (4-4).

Αυτό δεν πτόησε το ελληνικό δίδυμο που βρήκε ξανά τον τρόπο να πετύχει break στους Καναδούς, και στο 10ο game έγραψαν τον επίλογο του tie, έπειτα από διπλό MP. Η Ελλάδα έκανε το 3-0 απέναντι στον Καναδά, και τερμάτισε πρώτη στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected