Κατηγορίες
Αθλήματα

United Cup: Δεν τα κατάφερε ο Τσιτσιπάς, ισοφάρισε ο Ζβέρεφ (vid)

Ήττα για τον Στέφανο Τσιτσιπά από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-4, 6-4, σε μία ώρα και 37 λεπτά αγώνα στην Ken Rosewall Arena, με την οποία η Γερμανία ισοφαρίζει το tie κόντρα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του United Cup.

Οι δύο ομάδες είναι στο 1-1 πλέον και η πρόκριση για ημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στο μικτό διπλό που ακολουθεί. Ο αρχηγός της Εθνικής, Πέτρος Τσιτσιπάς, θα συνεργαστεί με τη Μαρία Σάκκαρη, και θα αντιμετωπίσουν τον Ζβέερφ και τη Λάουρα Σίγκεμουντ.

Νωρίτερα, η No9 του κόσμου επικράτησε της Αντζελίκ Κέρμπερ με 6-0, 6-3, για να βάλει σε θέση ισχύος τη “γαλανόλευκη”. Όποιο δίδυμο κερδίσει στο μικτό διπλό θα δώσει και την πρόκριση στη χώρα του, με την Αυστραλία να βρίσκεται στα ημιτελικά από προχθες.

Όπως αναφέρει το Tennis24, αμφότεροι ξεκίνησαν πολύ προσεκτικοί από τη γραμμή του service, με το σκορ να παραμένει στην ισοπαλία ως το 6ο game (3-3). Σ’ εκείνο το σημείο ήρθε το πρώτο break της αναμέτρησης από τον Ζβέρεφ, που με το δεύτερο BP πήρε σαφέστατο προβάδισμα (4-3).

Με εύκολο hold αύξησε τη διαφορά ο Γερμανός (5-3), έφτασε σε τριπλό SP από το service του Τσιτσιπά, αλλά ο Έλληνας τενίστας γλύτωσε το break (5-4), και στον επίλογο του πρώτου μέρους ο No7 του κόσμου έσωσε διπλό BP του αντιπάλου του για να πάρει προβάδισμα στα σετ (6-4).

Στο 2ο set και πάλι οι δύο πρωταγωνιστές της Ken Rosewall Arena έδωσαν έμφαση στην ακεραιότητα του service τους, και ως το 8ο game δεν υπήρξαν λάθη (4-4). Ο Ζβέρεφ όμως βρήκε εκ νέου τον τρόπο να πετύχει break, και στο καλύτερο (για τον ίδιο) χρονικό σημείο το πραγματοποίησε.

Στο 10ο game του παιχνιδιού ο Γερμανός δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει ανεκμετάλλευτη, και έχοντας το μομέντουμ δικό του έφτασε σε τριπλό MP και έκλεισε το ματς (6-4). Αυτή ήταν η 5η νίκη του σε βάρος του Στέφανου, σε 14 αναμετρήσεις τους στο Tour.

Ο Ζβέρεφ ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του με 76% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, πέτυχε 9 winners και 5 άσους, ενώ υπέπεσε και σε 9 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς είχε 16 winners, 4 άσους, αλλά “πληγή” του ήταν τα 24 αβίαστα λάθη και το 0/2 στα BP που είχε.

Με τη νίκη αυτή ο Σάσα ανεβαίνει στο No6 της παγκόσμιας κατάταξης και προσπερνά τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Για να μείνει όμως εκεί θα πρέπει η Γερμανία να προκριθεί στα ημιτελικά. Ειδάλλως ο Στέφανος μπορεί να τον περάσει ξανά, και να επιστρέψει στη θέση του στο Top-10.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected