Κατηγορίες
Basket

Έπος του ΠΑΟΚ στην Τουρκία, πήρε τη νίκη μετά από δύο παρατάσεις! (vids)

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε στη δεύτερη παράταση της Τόφας (88-87) στη ματσάρα της Προύσας κι έμεινε ζωντανός εν όψει της συνέχειας, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά. Το… Do or Die τρίτο παιχνίδι θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα από τώρα (16/1) στο “Παλατάκι” εκεί που ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Basketball Champions League.

Οι Θεσσαλονικείς που έλυσαν τη συνεργασία τους με τον Κένταλ Σμιθ, δεν είχαν στη διάθεσή τους ούτε τον τραυματία του Game 1, Τζάστιν Άλστον, όμως είχαν τον… ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Έλβαρ Φρίντρικσον με 18 πόντους (3/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές) και 8 ασίστ.

Εξαιρετικός ήταν ο Τζαμάνι ΜακΝίς, ο οποίος έβαλε 17 πόντους (8/9 δίποντα), με 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του και Άντριου Χάρισον που έβαλε επίσης 17 (4/13 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 8/8 βολές), με 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Τρομερός και φοβερός ο Νίκος Τσιακμάς ο οποίος με τρίποντες “βόμβες” του και τους 15 πόντους του (5/7 τρίποντα) έδωσε το κάτι παραπάνω στον Δικέφαλο του Βορρά.

Μετά από ένα 10-4 της Τόφας, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιστρέψει και περάσει για πρώτη φορά μπροστά μετά από λέι απ του ΜακΝίς στον αιφνιδιασμό, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του “Δικεφάλου” στο πρώτο μέρος. Η Τόφας εκμεταλλεύτηκε τα τέσσερα παραπάνω λάθη των φιλοξενούμενων και μ’ ένα σερί 6-0 ανέβασε τη διαφορά στο +7, με τα καλάθια του ΜακΝίς και τις τρίποντες “βόμβες” του Φρίντρικσον να ξυπνούν την ομάδα του Φώτη Τακιανού λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, το ντέρμπι καλά κρατούσε, με την ελληνική ομάδα όμως να ισοφαρίζει και να περνάει για πρώτη φορά μπροστά, βάζοντας δύσκολα στους Τούρκους.

Ο Δικέφαλος έτρεξε ένα σερί 10-0 στην τρίτη περίοδο με μεγάλα τρίποντα του Τσιακμά και κατάφερε να χτίσει στο φινάλε της μία διαφορά ασφαλείας, δέκα πόντων, ανεβάζοντας έτσι την ψυχολογία του ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Εκεί, τα πράγματα άλλαξαν πολύ γρήγορα… Η Τόφας βρήκε ρυθμό μέσα απ’ την κακή τρανζίσιον άμυνα του ΠΑΟΚ και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Ουίνστον και Ντένμον και 17-6 σερί, η διαφορά πήγε στον πόντο.

Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν λίγο αργότερα και στα 19″ πριν το φινάλε τον λόγο είχε η ελληνική ομάδα και συγκεκριμένα ο Χάρισον ο οποίος αστόχησε εξ επαφής σε λέι απ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ένα γκολ φάουλ της Τόφας και ένα λέι απ του Χάρισον που πήρε το αίμα του πίσω, έστειλαν σε ακόμη μία παράταση το ματς.

Εκεί, ο ΠΑΟΚ πήγε στις βολές, ο Φρίντρικσον με 3/3 του έδωσε το προβάδισμα, η Τόφας αστόχησε στο φινάλε και ο Δικέφαλος έφυγε με ένα πολύ μεγάλο διπλό.

*Με στοιχεία από το Eurohoops.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected