Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Πρόκριση επί του Βόλου για τον ΠΑΟΚ και τώρα Πανσερραϊκός (vids)

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΠΑΟΚ νίκησε το Πανθεσσαλικό τον Βόλο και με τη δεύτερη νίκη του στη φάση των “16”, πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η γκολάρα του Κωνσταντέλια αλλά και το τέρμα του Σβαμπ στο δεύτερο μέρος, έστειλαν τον ΠΑΟΚ πάνω στον Πανσερραϊκό, που λίγο νωρίτερα προκρίθηκε επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Βόλος δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι δίχως αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει άνετα στην πρόκριση.

To φιλμ

Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει, αλλά να μη δημιουργεί τη μεγάλη στιγμή άρχισε το ματς στο Βόλο. Μπράντον Τόμας και Ράφα Σοάρες απείλησαν στο 3′ και το 9′, δίχως επιτυχία.

Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και προηγήθηκαν χάρις το ατομικό ταλέντο του Κωνσταντέλια. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα στο κέντρο έκανε μια υπέροχη ενέργεια και με φανταστικό σουτ άνοιξε το σκορ στο 17’.

Αμέσως μετά το παιχνίδι έριξε (αυτόν) τον ρυθμό που είχε. Οι μεν Θεσσαλοί προσπαθούσαν, αλλά δεν μπορούσαν κάτι παραπάνω.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα. Έτσι πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια…

Κακό ήταν το πρώτο 20λεπτο στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να μη δημιουργούν κάποια φάση. Μάλιστα το πρώτο σουτ έλαβε χώρα στο 67’!

Ο Κόμπα του Βόλου μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε, όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, σουτ του Καραγιάννη, η μπάλα σταμάτησε στην «ασπρόμαυρη» άμυνα και έφυγε κόρνερ.

Και στο 73’ οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν και δεύτερο γκολ. Ζίβκοβιτς και Σάστρε συνδυάστηκαν στα δεξιά, με τον Κωνσταντέλια να πλασάρει και τον Καλογερόπουλο να διώχνει. Ο Σβαμπ όμως πήρε το ριμπάουντ, η μπάλα έφυγε κάτω από τα πόδια του Ασλανίδη καταλήγοντας στα δίκτυα για το 2-0!

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ) : Κόβακς, Καραγιάννης, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σέλης (64′ Ράτσιτς), Κίτσος, Ντέλετιτς (64′ Κόμπα), Τρουιγιέ (82′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (71′ Λούνα), Μανουέλ Γκαρθία (46′ Μωραΐτης), Μπερτόγλιο

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Ζίφκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Τσιγγάρας (70′ Μεϊτέ), Σβαμπ, Κωνσταντέλιας (81′ Μουργκ), Ντεσπόντοφ (70′ Ζίφκοβιτς), Μάρκος Αντόνιο (70′ Τάισον), Μπράντον (79′ Τζίμας)

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Πρώτοι αγώνες

ΑΕΚ – Άρης (19.30)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός  (21.30)

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 10/1

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης  1-1 [2-0]
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ  0-2 [0-1]

Τρίτη 16/1

Ατρόμητος – ΑΕΛ (19.00) [1-1]

Τετάρτη 17/1

Athens Kallithea – Παναιτωλικός (15.00) [2-3]
Κηφισιά – ΟΦΗ (17.00) [1-3]
Άρης – ΑΕΚ (19.00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.00)

Πέμπτη (18/1)

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (19.00) [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected