Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Στη…ρουλέτα η πρόκριση του Παναθηναϊκού, “μοιραίος” για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά (vids)

Μετά από 120 λεπτά και 16 πέναλτι, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας

Σε ένα πραγματικό «θρίλερ», αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο (0-0 κανονική διάρκεια 7-6 στα πέναλτι), από τη λευκή βούλα των πέναλτι. Μοιραίος για τον Ολυμπιακό ο Καμαρά, που αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι.

Το φιλμ

Tο ντέρμπι δεν είχε ρυθμό και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 8’. Ο Ορτέγκα γύρισε από αριστερά, αλλά ο Ναβάρο δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

Στο 13’ άγγιξε το γκολ το «τριφύλλι». Σε επίθεση διαρκείας, ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σπόραρ στην καρδιά της άμυνας πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εκπληκτικά.

Το ματς συνέχισε να είναι κακό και η επόμενη αξιόλογη στιγμή ήταν στο 39’. Ο Βέρμπιτς με κεφαλιά από το φάουλ του Μπερνάρ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως, ο Σλοβένος εξτρέμ ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Το ημίχρονο έκλεισε πάλι με φάση για το «τριφύλλι». Στο 42’ από σέντρα του Χουάνκαρ, ο Μαντσίνι εκτέλεσε στην κίνηση, αλλά αστόχησε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά. Στο 48’ κεφαλιά του Ντόι στην καρδιά της άμυνας κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν, ενώ στο 52’ έπειτα από καλή ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, το σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Το ίδιο συνέβη και στο 57’. Το σουτ του Αλεξανδρόπουλου έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το γύρισμα του Έσε απομακρύνθηκε.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν, ενώ ο Καρβαλιάλ με τον Ποντένσε έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 59’ ο Ροντινέι βρήκε τον Φορτούνη, το αριστερό σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν.

Στο 64’ ο Ποντένσε βρήκε εκπληκτικά τον Μασούρα κι αυτός εντός περιοχής με το αριστερό σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τερίμ σ’ εκείνο το σημείο απέσυρε τους Μπερνάρ, Βιλένα, οι οποίοι δεν βοήθησαν στο πρέσινγκ, αλλά έκανε αλλαγές με φόντο την ανασταλτική λειτουργία, περνώντας τους Ζέκα, Πέρεθ.

Το ντέρμπι πλέον ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Στο 75’ σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, γύρισμα από δεξιά του Μασούρα, ο Λοντίγκιν απομάκρυνε πριν φτάσει η μπάλα στον Ναβάρο που θα είχε άδεια την εστία.

Στο 81’ έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Από φανταστική πάσα του Κώτσιρα, ο Σπόραρ εκτέλεσε με το αριστερό εντός περιοχής κι ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ στη δεξιά γωνία!

Στο 86’ απείλησαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο Ροντινέι έδωσε στον Φορτούνη, αυτός από δεξιά γύρισε στο πέναλτι και ο Μασούρας σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η κανονική διάρκεια έληξε με δύο φάσεις για το «τριφύλλι». Στο 86’ το μακρινό σουτ του Κώτσιρα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 100’ οι «πράσινοι» άγγιξαν τη νίκη-πρόκριση. Σε φάση διαρκείας, ο Βέρμπιτς από το ύψος του πέναλτι έπιασε το δεξί βολέ κι απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης!

Στην παράταση ο Σπόραρ, ο οποίος είχε κράμπες δεν μπορούσε να βοηθήσει κι αντικαταστάθηκε, με τον Τερίμ να περνάει φορ τον Ακαϊντίν! Στο 105′ οι Πειραιώτες είχαν φάση με τον Ορτέγκα, ο οποίος σούταρε από αριστερά κι απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Οι πράσινοι είχαν Σένκεφελντ, Γεντβάι στόπερ, τους Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης ήταν ακραίοι μπακ, στα χαφ οι Πέρεθ, Αράο, Ζέκα, δεξιά ο Κώτσιρας, αριστερά ο Αϊτόρ και φορ ο Ακαϊντίν!

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στην παράταση και στο 99′ είχε άστοχη κεφαλιά ο Γιόβετιτς, ενώ στο 105’+3′ ο Ποντένσε σούταρε εκτός περιοχής και ο Λοντίγκιν απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 120′, παράλληλα, σουτ του Μαρτίνς πέρασε παράλληλα με την εστία. Ένα ντέρμπι με τους παίκτες των δύο ομάδων να είναι καταπονημένοι, χωρίς καθαρό μυαλό. Οι φιλοξενούμενοι με την ενδεκάδα που είχαν έμοιαζαν εντελώς ακίνδυνοι στην παράταση και οι γηπεδούχοι δεν είχαν δυνάμεις να βγάλουν έναν συνδυασμό.

Αϊτόρ  0-1
Ρόντινεϊ  1-1
Πέρεθ  1-2
Ζέλσον Μάρτινς  2-2
Αράο  2-3
Γιόβετιτς  3-3
Γέντβαϊ  3-4
Ποντένσε  4-4
Μλαντένοβιτς, απέκρουσε ο Πασχαλάκης
Καρβάλιο, απέκρουσε ο Λοντίγκιν
Κώτσιρας  4-5
Βρουσάι  5-5
Βαγιαννίδης  5-6
Ορτέγα  6-6
Σένκεφελντ  6-7
Καμαρά, άουτ

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ορτέγα, Ντόι, Μπιανκόν (115′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Καμαρά, Έσε (100′ Καρβάλιο), Φορτούνης (115′ Βρουσάι), Μασούρας (92′ Γιόβετιτς), Ναβάρο (105′ Μαρτίνς).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Βιλένα (67’ Πέρεθ), Μπερνάρ (67’ Ζέκα), Μαντσίνι (105’+1′ Σένκεφελντ), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Σπόραρ (105’+1′ Ακαϊντίν).

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 10/1

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης  1-1 [2-0]
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ  0-2 [0-1]

Τρίτη 16/1

Ατρόμητος – ΑΕΛ  4-0 [1-1]

Τετάρτη 17/1

Athens Kallithea – Παναιτωλικός  2-2 [2-3]
Κηφισιά – ΟΦΗ  1-1 [1-3]
Άρης – ΑΕΚ  1-1, 4-2 πεν [0-0]
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  0-0, 6-7 πεν [1-1]

Πέμπτη (18/1)

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (19.00) [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected