Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο Νταρίντα “καθάρισε” για τον Άρη (vids)

Με δύο γκολ του Νταρίντα (το δεύτερο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων) και ένα του Σουλεϊμάνοφ με…buzzer beater, ο Άρης έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Νίκης Βόλου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε χωρίς άγχος, καθώς δεν είχε τίποτα να χάσει, οι “κιτρινόμαυροι” δυσκολεύτηκαν αρκετά και έπρεπε το ματς να φτάσει στις καθυστερήσεις, για να βρεθούν οι λύσεις που έψαχναν σε όλο το 90λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την έκπληξη στην προηγούμενη φάση, βγάζοντας νοκ άουτ τον Λεβαδειακό, επικρατώντας 1-0 στην εντός έδρας ρεβάνς, μετά το 1-1 στη Βοιωτία. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν αγωνίστηκε αυτήν την αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Super League 2 και το ματς με τον Λεβαδειακό είναι το αμέσως προηγούμενο, το οποίο έδωσαν.

Οι «κίτρινοι», έχοντας ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ, γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό στη Super League, όμως ο στόχος τους είναι το Κύπελλο.

To φιλμ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό με τον Άρη να είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Νίκη να περίμενε στο δικό της μισό.

Η πρώτη απειλή των παικτών του Μάντζιου ήταν στο 9′ με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Μορόν το οποίο εξουδετέρωσε ο Γκαραβέλης. Δύο λεπτά μετά ο Ισπανός φορ είχε μια ακόμα τελική, αλλά και πάλι ο Γκαραβέλης τον σταμάτησε.

Ο Άρης συνέχισε να απειλεί με τον Μορόν στο 23ο λεπτό, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαραβέλης τον σταμάτησε. Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά της Νίκης να απειλήσει για πρώτη φορά, αλλά η προσπάθεια του Λίταινα είχε απάντηση από τον Κουέστα.

Στο 32′ ο Νταρίντα πέτυχε γκολ, όμως μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ δε μέτρησε για οφσάιντ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ενέργεια του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι κινήθηκε στο ίδιο μοτίβο με τη Νίκη να προσπαθεί να εξουδετερώσει τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να απειλήσουν διαρκώς τα καρέ του Γκαραβέλη με πιο αξιοσημείωτη αυτή με το πλασέ του Μορόν, όμως ο Έλληνας κίπερ επενέβη σε αυτή τη φάση όπου χρειάστηκε μέχρι και το 58ο λεπτό, όταν ο Νταρίντα άνοιξε από κοντά το σκορ με τον βοηθό να το ακυρώνει για οφσάιντ, αλλά να μετράει μέσω VAR.

Ο Άρης πάλεψε για μεγαλύτερο σκορ και είχε τις ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, αλλά το βρήκε στις καθυστερήσεις, χάρη στο δεύτερο γκολ του Νταρίντα και το υπέροχο γκολ του Σουλεϊμάνοφ στο 90+6′.

Συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Φεράρι, Μοντόγια (46′ Οντουμπάτζο), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ (46′ Βερτστράτε), Νταρίντα, Σαβέριο, Φετφατζίδης, Μανού Γκαρσία (57′ Σαμόρα), Μορόν (46′ Σουλεϊμάνοφ)

Νίκη Βόλου (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) : Γκαραβέλης, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Κρητικός (73′ Να’α), Πολίτης (84′ Τοπαλίδης), Λίταινας (57′ Ριμπέιρο), Τζιώρας (57′ Παναγιωτίδης / 83′ Βουκελάτος)

Πρώτοι αγώνες

Τετάρτη 17/1

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ  0-4

Τρίτη 23/1

ΟΦΗ – Παναιτωλικός  1-2

Τετάρτη 24/1

Άρης – Νίκη Βόλου  3-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (21.00)

Επαναληπτικοί αγώνες

Τρίτη 30/1

Νίκη Βόλου – Άρης (19.00)

Τετάρτη 31/1

Παναιτωλικός – ΟΦΗ (17.00)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (19.00)
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός (21.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected