Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” : Απολογισμός έργου των 10 Εξειδικευμένων Κέντρων Δράσης του Οργανισμού για το 2023 (photos+vid)

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, παρουσιάστηκε ο απολογισμός έργου των ολιστικών δράσεων και υπηρεσιών που προσέφεραν σε παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους για το 2023, τα δέκα (10) Εξειδικευμένα Κέντρα Δράσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» -που διαμορφώθηκαν με βάση τα πεδία δραστηριοποίησής του.

O κος. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασε τον απολογισμό του έργου των 10 Κέντρων δράσης του Οργανισμού για το 2023, εστιάζοντας στα σοβαρά προβλήματα που απειλούν τα παιδιά σήμερα καθώς και στην ανάγκη να βρεθούν άμεσα και συνεργατικά τρόποι διαχείρισής τους.

Ανέφερε επίσης : «Το 2023 το “Χαμόγελο” στήριξε 91.366 παιδιά και διαχειρίστηκε 199.805 κλήσεις στις 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας που διαθέτει. Σήμερα όμως, μαζευτήκαμε εδώ για να αναδείξουμε τα όσα δυστυχώς προκύπτουν από τα στατιστικά του έργου μας και τα οποία αντανακλούν άμεσα τη φρικτή πραγματικά κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας. Είμαστε πάντα στη διάθεση του κράτους και των λειτουργών του για να διευκολύνουμε το έργο του. Αξιοποιείστε μας στο μέγιστο».

Το 2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θωρακίστηκε ακόμα περισσότερο και παράλληλα με τον καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο των οικονομικών του στοιχείων από την Ernst and Young Ελλάδας, προχώρησε σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τον διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Deloitte, στη συγκρότηση Ομάδας εξωτερικών Συμβούλων αλλά και την ανάδειξη των 10 Κέντρων δράσης του, που εξειδικευμένα θα διαχειρίζονται ολιστικά, σε επίπεδο πρόληψης, παρέμβασης και θεραπείας τα πολλά θέματα των παιδιών μας.

Αναλυτικά :

  • Υποστηρίχτηκαν 91.366 παιδιά
  • 199.805 κλήσεις στις 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας
  • 515 κλήσεις την ημέρα στην Εθνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056
  • Βία μεταξύ των παιδιών (bullying, παραβατικότητα): 1 συμβουλευτική κάθε 2 ημέρες για bullying σε παιδιά
  • Κακοποίηση παιδιών: Αναφορές κακοποίησης για 6 παιδιά την ημέρα – 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας κακοποίησης
  • Αυτοκτονικότητα παιδιών: 615 περιστατικά (1,7 την ημέρα) αυτοκτονικότητας, αυτοκτονικού ιδεασμού και αυτοτραυματισμού
  • Φυγές εφήβων και εξαφανίσεις: 1 εξαφάνιση κάθε 2 ημέρες – Από τα 186 παιδιά που αναζητήσαμε το 50% (98 παιδιά) ήταν κορίτσια από 13 έως 18 ετών – επανειλημμένες φυγές από τα ίδια παιδιά
  • Φτώχεια: Ολιστική κάλυψη των αναγκών 16.573 παιδιών και των οικογενειών τους με προβλήματα διαβίωσης
  • Υγεία: Κάλυψη 9.077 αιτημάτων αναγκών παιδιών με προβλήματα υγείας – Διακομιδές 2.042 νεογνών και παιδιών

Φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected