Κατηγορίες
Super League 1

Pascal Jansen : Ο τρίτος προπονητής του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν

Ο Ολυμπιακός είχε ψηλά στη λίστα του τον Πασκάλ Γιάνσεν, για τον πάγκο της ομάδας.

Το gazzetta.gr αναφέρει σε δημοσίευμα του ότι ο Ολλανδός προπονητής να είναι ήδη στην Ελλάδα από τις 11.00 μαζί με τους εκπροσώπους του, ώστε να υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις με τους διοικούντες την “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν την αλλαγή στο πόστο του αθλητικού διευθυντή με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να παίρνει τη θέση του Πέδρο Άλβες, διαδεχθεί αυτή του προπονητή με τον Γιάνσεν να αντικαθιστά τον Καρβαλιάλ.

Το Who is Who του Πασκάλ Γιάνσεν
Ο 51χρονος Ολλανδός προπονητής γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 27 Ιανουαρίου του 1973. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία μόλις 20 ετών, όταν ανέλαβε χρέη προπονητή νέων στην ολλανδική Χάαρλεμ, όπου έμεινε για πέντε χρόνια.

Στη συνέχεια έκανε το βήμα στο εξωτερικό, αφού πήγε ως βοηθός προπονητή στην Αλ Τζαζίρα της Ιορδανίας για έναν χρόνο (1998-1999) ενώ έπειτα συνέχισε στην αραβική χερσόνησο, ξανά από αντίστοιχο πόστα, αφού εργάστηκε για μία σεζόν στην Αλ Ουάχντα (1999-2000).

Μετά απ’ αυτήν τη σύντομη διετία που πέρασε σε… εξωτικά μέρη, επέστρεψε στην πατρίδα του για να αναλάβει πόστο του διευθυντή της ακαδημίας της Φίτεσε. Πέρασε εκεί εννέα ολόκληρα χρόνια (2000-2009) μέχρι που πήρε την ευκαιρία να αναλάβει το αντίστοιχο πόστο στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Δούλεψε εκεί μία τριετία (2009-2012). Τον τελευταίο χρόνο εκτελούσε παράλληλα και χρέη βοηθού προπονητή κι έτσι τη σεζόν 2012-2013 εντάχθηκε κανονικά στο επιτελείο της Σπάρτα, όμως η ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει την άνοδο με αποτέλεσμα εκείνος να αποχωρήσει.

Η εξέλιξη αυτή εν τέλει δεν κύλησε άσχημα για εκείνον, αφού βρήκε την πρώτη του δουλειά σε μία από τις μεγάλες ομάδες της χώρας. Τη διετία 2013-2015 πήρε τα ηνία της Κ19 της Αϊντχόφεν, όπου έκανε πολύ καλή δουλειά κι έτσι κέρδισε την προαγωγή στην Κ21. Μετά από δύο χρόνια (2015-2017) που έμεινε εκεί, ανέλαβε το πόστο του διευθυντή ακαδημιών της ομάδας.

Αυτό όμως συνέβη μόλις για μία σεζόν, αφού στο φινάλε της πρώτης, του ήρθε η πρόταση για να ενταχθεί ως βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα της Άλκμααρ, την οποία δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Πήρε έτσι τη δουλειά και πέρασε στη θέση αυτή 2,5 χρόνια (Ιουλ. 2018-Δεκ. 2020) δουλεύοντας τόσο με τον Γιον Φαν Ντεν Μπρομ, όσο και με τον Άρνε Σλοτ. Μάλιστα, ήταν εκείνος που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, όταν εκείνος απολύθηκε στις αρχές του Δεκέμβρη του 2020, παίρνοντας για πρώτη φορά μία δουλειά ως προπονητής πρώτης ομάδας και δη αυτού του επιπέδου.

Έμεινε εκεί τρία χρόνια και κάτι συμβάλλοντας στην ανάπτυξη που γνώρισε η Άλκμααρ, με την οποία μπορεί να μην κέρδισε κάποιον τίτλο, έπαιξε όμως ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαλε αρκετούς ποδοσφαιριστές κι έφτασε μάλιστα και στα ημιτελικά του Europa Conference League τη σεζόν 2022-2023.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected