Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Το πρώτο βήμα έγινε για τον Άρη, 1-0 στο Αγρίνιο (vids)

Σε ένα παιχνίδι που η δύναμη και το πάθος κυριάρχησαν, ο Άρης πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο Αγρίνιο και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναιτωλικός είχε σημαντικές ευκαιρίες, ωστόσο ο Άρης βρήκε το γκολ με κεφαλιά του Βέλεθ και πέρασε από το Αγρίνιο, βάζοντας τις βάσεις ενόψει του επαναληπτικού (6/3).

Το φιλμ

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον Παναιτωλικό να παίρνει τα ηνία μετά το δεκάλεπτο και να πιέζει, έχοντας ορισμένες σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Στο 14ο λεπτό ο Τορεχόν πήρε την κεφαλιά, με τον Κουέστα να κάνει μια μεγάλη επέμβαση, με τον τερματοφύλακα του Άρη να βγάζει και το πλασέ του Αργεντινού αμέσως μετά. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ζοάο Πέδρο έκανε τη γυριστή κεφαλιά που κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Από το 25’ και έπειτα ο Άρης πήρε μέτρα στο γήπεδο και άρχιζε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, με τους «κίτρινους» να έχουν μια μεγάλη ευκαιρία στο ημίωρο. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Σουλεϊμάνοφ έκανε το γύρισμα, αλλά ο αμαρκάριστος Μπράμπετς τελείωσε άσχημα τη φάση με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας άουτ την μπάλα.

Στο 41’ η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν συνεργάστηκαν εξαιρετικά Μάνου Γκαρθία και Σαβέριο, αλλά ο Τσάβες έδιωξε σε κόρνερ από θέση τετ-α-τετ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια (0-0).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τελικές και από τις δύο πλευρές, αλλά χωρίς τη μεγάλη ευκαιρία, με τους φιλοξενούμενους να είναι πιο μεθοδικοί. Έτσι, στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης πήραν και προβάδισμα. Ο Μάνου Γκαρθία έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βέλεθ έκανε την κίνηση από πίσω και στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια, ο Άρης προσπάθησε να διαχειριστεί το προβάδισμά του. Ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή της μπάλας, με τους κίτρινους να επιχειρούν να εκμεταλλευτούν στην κόντρα κενά που πιθανώς να άφηναν οι γηπεδούχοι. Οι φάσεις μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού ήταν έλαχιστες.

Στο 90+2′ ο Διαμαντόπουλος έδειξε κόκκινη κάρτα στον Μαυρία για ένα δυνατό μαρκάρισμά του. Ωστόσο, ειδοποιήθηκε από τον VAR, τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ και εν τέλει άλλαξε την κάρτα σε κίτρινη. Στο 90+8′ ο Μπρούνο Ντουάρτε μέσα στην περιοχή έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σούταρε, όμως ήταν πολύ άστοχος. Έτσι, το 0-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης) : Τσάβες, Μαλής, Ντουάρτε Μπρ., Στάγιτς (83′ Μαυρίας), Λιάβας, Χουάνπι (77′ Πέρεθ), Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (70′ Αλμέιδα), Τορεχόν, Σενγκέλια (71′ Λομόνακο), Πέδρο (77′ Καρέλης).

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Φερστράτε (90′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (90′ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70′ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (56′ Σαμόρα), Μορόν (89′ Ανσαριφάρντ).

Το πανόραμα της ημιτελικής φάσης

Πρώτοι αγώνες

Παναιτωλικός – Άρης  0-1
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (14/2)

Επαναληπτικοί αγώνες

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (21/2)
Άρης – Παναιτωλικός (6/3)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected