Ποδόσφαιρο Κόσμος

Προβάδισμα πρόκρισης με Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό! (vid)

Ο στόχος επετεύχθη. Μπορεί να μην είναι και το πιο “στιβαρό” αποτέλεσμα όμως είναι ένα “καθαρό” σκορ, που δίνει τον πρώτο λόγο στον Ολυμπιακό.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε το ιδανικό ντεμπούτο στον πάγκο των “ερυθρολεύκων”, βάζοντας μεν λίγες πινελιές καθώς βρίσκεται λίγα 24ωρα στον Πειραιά. Μετά από ένα παιχνίδι που κινήθηκε στην “κόψη του ξυραφιού”, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε εκεί που έπρεπε στο 83ο λεπτό και έβαλε τις βάσεις πρόκρισης στους “16” του Conference League.

Η Φερεντσβάρος είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ιδιαίτερα γυμνασμένη και αθλητική, και σίγουρα η ρεβάνς της Βουδαπέστης σε μια εβδομάδα, δεν θα είναι η ίδια.

Το φιλμ

Το ματς δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους… οιωνούς για τους «ερυθρόλευκους», αφού μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης οι Ούγγροι σκόραραν με κεφαλιά του Βάργκα, με το τέρμα ωστόσο να ακυρώνεται για οφσάιντ, μετά από χρήση του VAR.

Στο 32′ η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αφού την κεφαλιά του Κάρμο απέκρουσε ενστικτωδώς από κοντά ο Ντιμπούζ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Καρβάλιο από πολύ μακριά πέρασε λίγο πάνω από το «παραθυράκι» του Ντιμπούζ, ο οποίος ωστόσο φαινόταν να ελέγχει τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν πολύ την ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς.

Στο 64′ χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, ο Ποντένσε πέρασε χαμηλά την μπάλα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής υπό πίεση την έστειλε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης στο 80′ έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία μετά από ωραία πάσα του Ποντένσε, με τον Ντιμπούζ να πέφτει και διώχνει πολύ δύσκολα.

Ο Ελ Κααμπί τελικά έφτασε στο γκολ στο 83′ μετά από ωραία σέντρα του Ροντινέι, κάνοντας το 1-0 από κοντά.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ντόη, Καρβάλιο (78′ Γιόβετιτς), Έζε, Φορτούνης (90+2′ Ιμπόρα), Μασούρας (63′ Ποντένσε), Αλεξανδρόπουλος (62′ Όρτα), Ελ Κααμπί (90+2′ Ελ Αραμπί)

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς) : Ντίμπους, Μάε, Γουίνγκο, Σισέ, Ραμίρεζ, Μακρέτσκις, Μάιγκα, Αμπού Φάνι (81′ Πέσιτς), Μαρκίνιος (75′ Ρομντάνε), Ζακάριασεν, Βάργκα (75′ Πέσιτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected