Αθλήματα

Μπαχρέιν: Πρωταθλητής στα διπλά ο Τσιτσιπάς!

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν στο Μπαχρέιν οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Σέρχιο Μάρτος Γκορνές, μιας και επικράτησαν των No4 του ταμπλό, Κίρκοφ (ΗΠΑ) και Νίκλας Σάλμλεν (Φινλανδία) με 3-6, 6-3, 10-8, και σήκωσαν την κούπα στα διπλά του ATP Challenger τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennis24, μετά από μία ώρα και 37 λεπτά παιχνιδιού στο κεντρικό κορτ, το ελληνοϊσπανικό δίδυμο ολοκλήρωσε την ανατροπή στα set και έγραψε τον ιδανικότερο επίλογο στην αγωνιστική εβδομάδα τους. Μέτρησαν 7 διπλά λάθη και δεν είχαν κανέναν άσο, ωστόσο σέρβιραν εξαρχής καλά, τόσο από το πρώτο, όσο και από το δεύτερο service.

Εκμεταλλεύτηκαν μόλις ένα BP από τα 2 που είχαν συνολικά στο ματς, ενώ “κλειδί” για τη νίκη τους ήταν ότι έσωσαν 11/12 BP των αντιπάλων τους. Για να φτάσουν ως εδώ χρειάστηκε να κάνουν άλλες τρεις μεγάλες νίκες, χάνοντας συνολικά στο τουρνουά μόλις δύο set!

Στον πρώτο γύρο επικράτησαν των Χάρις (Αγγλία) και Μολέκερ (Γερμανία) με 6-2, 6-7(2), 10-7, ενώ στα προημιτελικά επιβλήθηκαν των Γιαπωνέζων Ματσούλ και Ουεσούγκλ με 6-4, 6-3. Στο ματς της 4άδας δε δυσκολεύτηκαν να αποκλείσουν τους Ιταλούς Μπορτολότι και Γιανέσσι με 6-4, 6-1.

Θυμίζουμε επίσης, πως την επόμενη εβδομάδα ο 23χρονος Έλληνας τενίστας θα συνεργαστεί με τον αδερφό του, τον Στέφανο Τσιτσιπά, μιας και θα αγωνιστούν τόσο στα διπλά του Los Cabos, όσο και στο Ακαπούλκο. Θα επιστέψει σίγουρα στο Top-100 των ATP Rankings, και στο Μεξικό μπορεί να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected