Αθλήματα

Γλασκόβη 2024: Η Τατιάνα Γκούσιν πέταξε ψηλά στην έβδομη θέση του κόσμου! (vids)

Η πρώτη σημαντική επιτυχία για τον ελληνικό στίβο στη Γλασκόβη ήρθε από την Τατιάνα Γκούσιν στο άλμα εις ύψος. Η άλτριά μας σκαρφάλωσε στην 7η θέση στον κόσμο, κατόρθωμα που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση στην καριέρα της.

Η Τατιάνα μπήκε λίγο «κουμπωμένη» στον αγώνα λόγω μιας μικρής ενόχλησης που αισθάνθηκε στο γόνατο στην προθέρμανσή της, αλλά μετά το πρώτο αποτυχημένο πήρε… μπρος και πέρασε με χαρακτηριστική άνεση και το 1.84 και το 1.88. Στο 1.92 είχε δύο πραγματικά πολύ καλά άλματα – ιδιαίτερα το δεύτερο – ύψος που, αν είχε καταφέρει να περάσει, θα της έδινε την πέμπτη θέση.

Μερίδιο στην επιτυχία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας είχε και η δυναμική ελληνική κερκίδα με τους αθλητές και τις αθλήτριες, τους προπονητές και το επιτελείο της εθνικής, που την ενθάρρυναν με τις φωνές τους σε κάθε προσπάθειά της, αλλά και ο αδερφός της ο Γιάννης, ο οποίος ταξίδεψε από την Ουαλία όπου σπουδάζει, για να την καμαρώσει.

Η ίδια έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της και μοιράστηκε απλόχερα τη χαρά της με τους εκπροσώπους του Τύπου που την περίμεναν στη μικτή ζώνη για τις καθιερωμένες δηλώσεις:

«Αυτή η έβδομη θέση δεν είναι… αντικειμενική γιατί έλειπαν πολλά κορίτσια, αλλά είμαι έβδομη στον κόσμο! Δεν το πιστεύω!

Μπορούσα και το 1.92, ειδικά με το δεύτερο άλμα. Νομίζω το έριξα με τη γάμπα. Στην τρίτη μου προσπάθεια το ήθελα πάρα πολύ, σφίχτηκα και δεν έμεινα τεχνικά σωστή. Ήταν ένα μάθημα.

Αν είχα άγχος; Μπα, απλά χθες το βράδι δεν κοιμήθηκα από το άγχος και σήμερα ήμουν πάλι αγχωμένη… Αλλά όταν μπήκα στον αγώνα, είδα τον πήχη, χαμογέλασα και είπα “είσαι εδώ, απόλαυσέ το”, κι αυτό έκανα!».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected