Αθλήματα

Γλασκόβη 2024: Χάλκινο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή! (vid)

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα του στη σεζόν, να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και αναμφίβολα μία από τις καλύτερες της καριέρας του κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο!

Ο νεαρός ξεπέρασε τα 5,85 μ. σε έναν αγώνα, που μπορεί να ξεκίνησε νωθρά για εκείνον, ωστόσο εξελίχθηκε ιδανικά.

Ο 25χρονος έκανε ένα άκυρο στα 5,50 μ., επέλεξε στη συνέχεια να ανέβει στα 5,65 μ., ύψος στο οποίο χρειάστηκε να κάνει δύο άλματα. Ο αθλητής έπειτα ξεπέρασε με τη δεύτερη τα 5,75 μ. και με την πρώτη το 5,85 μ., ύψος που του εξασφάλισε θέση στο βάθρο των νικητών. Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., εκεί όπου ο αθλητής έκανε ένα άκυρο κι έπειτα δοκίμασε δύο φορές στα 5,95 μ. προκειμένου να διεκδικήσει μια θέση υψηλότερη από την τρίτη.

Ο “ασημένιος” πέρυσι το χειμώνα στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και το πέτυχε σε μια χρονιά, όπου οι στόχοι είναι υψηλοί, αφού έχει μπροστά του την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Καραλής ταξίδεψε στη Γλασκόβη με 5,72 μ. και σήμερα βρέθηκε μια ανάσα από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στον κλειστό, το οποίο είναι 5,86 μ., ενώ απείλησε και το ρεκόρ στον ανοιχτό (5,91 μ.).

Η χώρα μας έχει δύο μετάλλια στη διοργάνωση και 15 στην ιστορία του. Το σημερινό είναι το δεύτερο μετάλλιο στο επί κοντώ ανδρών, μετά το χρυσό του Κώστα Φιλιππίδη το 2014 στο Σόποτ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected