Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Προκρίθηκε στον τελικό ο Άρης, αποκλεισμός με ψηλά το κεφάλι για τον Παναιτωλικό

Με συνολικό σκορ 1-0, από τη νίκη του στο Αγρίνιο, ο Άρης πανηγύρισε την πρόκριση του σε τελικό Κυπέλλου μετά από τη σεζόν 2009/2010.

Τελευταία και μοναδική φορά που οι “κιτρινόμαυροι” κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας πριν 54 χρόνια, το 1970 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ (1-0) στο “Καυτανζόγλειο”.

Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκε στα ημιτελικά η ιστορική πορεία του Παναιτωλικού που πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στην εξασφάλιση της παραμονής στη Super League μέσω των play out.

Το φιλμ

Ο Άρης μπήκε με… φόρα στο ματς, πιέζοντας να φτάσει σε γρήγορο γκολ επί του Παναιτωλικού, κάνοντας σουτ προς την εστία του Τσάβες (καλύτερη στιγμή, με την προσπάθεια του Σουλεϊμάνοφ).

Ο Παναιτωλικός δέχθηκε πίεση κι έτσι περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο, προκαλώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του Άρη. Οι “κίτρινοι” επιτέθηκαν κυρίως με σέντρες, που όμως δεν έφεραν… φάση στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα του Αγρινίου έδειχνε να αντέχει και μάλιστα με σχετική άνεση. Στα τελευταία λεπτά ου πρώτου μέρους, οι “κίτρινοι” ανέβασαν “στροφές¨και στο 45′ είδαν τον Τσάβες να “βγάζει” με δυσκολία σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Σουλεϊμάνοφ.

Ο Άρης είχε και στο δεύτερο ημίχρονο την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν βρήκε την… έμπνευση από κάποιο παίκτη του, για να “ανοίξει” την άμυνα του Παναιτωλικού. Ο Άκης Μάντζιος πέρασε γι’ αυτό το λόγο τον Φετφατζίδη στη θέση του Μανού Γκαρσία (60′). Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Πετράκης πέρασε στο ματς τους Πέδρο και Χουάνπι, στις θέσεις των Καρέλη και Ντουάρτε, προσπαθώντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.

Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Μάντζιος πέρασε στο ματς και τους Ανσαριφάρντ – Σαβέριο. Ο Παναιτωλικός, όμως, πέρασε στην επίθεση στο φινάλε του αγώνα και στο 86′ είδε την κεφαλιά του Ντουάρτε -από το σημείο του πέναλτι- να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στην τελευταία “μεγάλη” φάση του αγώνα (90+4′), ο Τσάβες των φιλοξενούμενων σταμάτησε τον Νταρίντα σε τετ α τετ!

Συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Φεράρι (90′ Ζουλ), Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90′ Ρόουζ), Νταρίντα, Σαμόρα, Σουλεϊμάνοφ (79′ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (60′ Φετφατζίδης), Μορόν (79′ Ανσαριφάρντ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης) : Τσάβες, Τορεχόν, Μαυρίας, Ταμπίτζε, Ντουάρτε, Μλάντεν (80′ Λομόνακο), Φ. Ντουάρτε (61′ Ανιόρ), Πέρεθ (80′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Σενγκέλια (72′ Σέρχιο Ντίαθ), Καρέλης (61′ Πέδρο Σίλβα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected